ŠALJIVI GRADONAČELNIK

Kerum: Bog mi je da’ pamet, samo se dosta puta volim šaliti

 Jakov Prkić/Cropix

SPLIT - Imat ću većinu Gradskom vijeću, ako znam išta, znam računat, s brojkama mi dobro ide, izjavio je splitski gradonačelnik Željko Kerum u utorak nakon što je samo osam oporbenih vijećnika (5 SDP, 2 HNS, 1 HSP), od potrebnih 13, potpisalo svoje ostavke s ciljem raspuštanja Vijeća kojim stoluje Kerumova sestra Nevenka Bečić.

Milica Cipci (SU), koja je najavljivala ostavku u utorak se pokazala kao presudna gradonačelnikova 13 ruka. Ranije je izjavljivala kako Nevenku Bečić treba maknuti s čela vijeća te da ju je gradonačelnik žestoko uvrijedio izjavom da su političari jeftina roba koja se lako dade kupiti na tržištu.

Ovoga je puta međutim Cipci rekla da neće podnijeti ostavku i da će sudjelovati u radu vijeća ali i da nije kupljena niti se ikada prodavala. Podsjetimo, Cipci je ušla u Vijeće na koalicijskoj listi sa SDP-om i HNS-om. Vrlo brzo priklonila se Kerumovoj strani, a sve, rekla je u interesu umirovljenika.

Kako se troje HDZ-ovaca, kako su i najavili, nije pojavilo sa svojim ostavkama, novinari su pitali gradonačelnika znači li to da je Dujomir Marasović, prvi splitski HDZ-ovac, stao na njegovu stranu.

- Malo po malo i ja neke stvari kužim, mislim, kužim ja sve, Bog mi je da’ pamet, samo se dosta puta volim šaliti, a politika ne shvaća šalu. Pitanje je u politici tko je komu neprijatelj, pa to neću komentirat, odgovorio je Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 09:07