U LJETO 2014.

Investicija od 54 MILIJUNA KUNA: Osječka Copacabana pretvorit će se u najveći akvapark u regiji

Najveći akvapark u ovome dijelu Europe trebao bi svoja vrata na lijevoj obali Drave kod Osijeka otvoriti najkasnije u ljeto 2014. godine.

Na većem dijelu prostora SRC-a Copacabana, kojim danas upravlja gradska tvrtka Sportski objekti, planira se gradnja 54 milijuna kuna vrijednog vodenog parka za koji je španjolska tvrtka Action Park izradila idejno rješenje, a u suradnji s Gradom Osijekom uskoro će početi i natječaji za izradu glavnih projekata te ishođenje dokumentacije i dozvola.

Zahtjevan proces

- To je projekt na kojem radimo već godinu i pol dana, jer držimo da je Copacabana ogroman turistički potencijal za cijelu regiju. Prvo smo slali upite tvrtkama koje se bave gradnjom ovakvih sadržaja i javila nam se tvrtka iz Španjolske koja je iskazala interes da se kao developer uključi u projekt. Proces je bio zahtjevan i danas imamo idejno rješenje koje će nakon realizacije definitivno promijeniti sliku Osijeka, osobito lijeve obale - rekao je Stjepan Ćuraj iz Sportskih objekata, koji u ime Grada vodi projekt, pokrenut na inicijativu bivšeg dogradonačelnika, a danas ministra graditeljstva Ivana Vrdoljaka. Već sam pogled na slike i projekcije budućeg Vodenog parka Osijek dovoljno govori o njegovoj ekskluzivnosti. A to zapravo i ne čudi jer je Action Park autor već 200 vodenih parkova u svijetu.

Splet ludih tobogana

Njihov direktor Alfonso Ribarrocha ističe kako bi osječki akvapark u četveromjesečnoj sezoni mogao privući više od 185.000 posjetitelja. Sadržaji su pak prava poslastica, a nad cijelim kompleksom dominirao bi splet velikih ludih tobogana s čak 16 različitih staza, spustova, tunela....

Za najmlađe posjetitelje zabava bi bila zagarantirana u tri tematska dječja bazena, koji bi ujedno prikazivali i daleku povijest ovoga kraja iz vremena Panonskog mora, s tadašnjom florom i faunom. Tu su, naravno, i svi ostali prateći zabavno-rekreativni sadržaji, restoran, night-bar, kafići... Sagradila bi se i potpuno nova šetnica, koja bi išla preko sredine akvaparka.

- Cijena ulaznica za odrasle bi bila 60, a za djecu 40 kuna dnevno. Kapacitet parka bio bi 3500 posjetitelja, a u slučaju potrebe izdržao bi i dolazak 4000 ljudi - ustvrdio je Ribarrocha, čija je tvrtka izračunala i da bi godišnja dobit prije oporezivanja iznosila oko 10,5 milijuna kuna.

Ozbiljan investitor

Neslužbeno doznajemo da se pojavio i ozbiljan investitor za projekt, Luxor grupa , no kako će natječaj biti javan, u Gradu Osijeku se ne žele izjasniti o tome tko će to sve platiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:22