Ulaganje u Termalnu rivijeru 100 mil. eura

ZELINA - Čak 100 milijuna eura vrijedna gradnja poslovnog rekreacijsko-vodenog kompleksa Termalna rivijera, koji će se prostirati površinom od sedamnaest hektara u Gradu Sv. Ivan Zelina, trebala bi početi u listopadu, a završiti za najkasnije dvije godine.



Tvrtka Termalna rivijera sa sjedištem u Sv. Ivanu Zelini u stopostotnom je vlasništvu investitora projekta, švicarske tvrtke Mabco Constructions, člana Mabatex grupe, čija greenfield investicija predstavlja jednu od najvećih u Hrvatskoj.



Ekskluzivni kompleks, prema danas predstavljenom idejnom projektu, sačinjavaju dva hotela, od toga jedan s pet zvjezdica, ujedno i najveći objekt, a drugi s tri zvjezdice, zatim olimpijski bazen sa skakaonicom, sauna centar sa svim oblicima wellnessa, kompleks zatvorenih bazena, brojni ugostiteljski sadržaji, aquapark i trgovačko-zabavni centar.



Projektant je poznati arhitekt Igor Franić, a želja je bila, kaže, napraviti funkcionalni sklop uklopljen u situaciju i karakter čitavog ambijenta te "proizvesti" harmoniju između prirode i onoga što mi u nju unosimo.



Iz tog je razloga proizašla i ideja da se šuma unutar i oko kompleksa u potpunosti sačuva. Ugovor švicarskog investitora s Gradom sklopljen je prije 18 mjeseci, a u međuvremenu su riješeni imovinsko-pravni odnosi.



Zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole predan je ovaj tjedan, a iako je potrebno dobiti još građevinsku dozvolu, izraditi projektnu dokumentaciju i odabrati izvođača, direktor Termalne rivijere Rikard Stopfer smatra kako će za sve to period do listopada, kada se radovi na projektu očekuju, biti dovoljan.



- Izvođenje radova trebalo bi prema našim planovima, u idealnim uvjetima, početi krajem ljeta, u rujnu ili listopadu, a završiti u periodu od 18 mjeseci do dvije godine - rekao je Stopfer.



Iako ideja da se na tom prostoru gradi postoji već godinama, nikad do sada nije bilo dovoljno sredstava. Sad kad je novac osiguran, umjesto u Čatežu ili Tuhelju, Zagrepčani bi uskoro mogli uživati u ekskluzivnim sadržajima, na udaljenosti od samo pola sata od Zagreba.




Tina Radić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:25