KRAJ NAGAĐANJIMA

Inspekcija demantirala da je na Sv. Duhu ukraden lijek vrijedan 2 milijuna kuna: ‘Proračun nije oštećen‘

Radilo se o skupom lijeku Luxturni koji vodstvo bolnice čini se nije moglo pronaći (!?) jer se ne čuva u bolničkoj ljekarni već u posebnoj prostoriji

Klinička bonica Sveti Duh

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh nema manjka lijekova i zdravstveni proračun nije oštećen! Rezime je to višednevnih nagađanja je li netko u KB-u Sveti Duh "poplašio" lijek vrijedan dva milijuna kuna.

Naime, farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravstva, inspekcija HZZO-a, Gradski ured za kontrolu i reviziju nekoliko su dana češljali sve papire vezane uz lijekove u toj bolnici i zaključili da manjka nema. Radilo se o skupom lijeku Luxturni koji vodstvo bolnice čini se nije moglo pronaći (!?) jer se ne čuva u bolničkoj ljekarni već u posebnoj prostoriji na minus 80 stupnjeva Celzija.

S obzirom na to da se radi o skupoj genskoj terapiji kojom se liječe genetske bolesti oka kod pacijenata kojima prijeti sljepilo, sumnja je očito bila usmjerena na bivšeg ravnatelja KB-a Sveti Duh prof. dr. Mladena Bušića, još uvijek predstojnika Klinike za oftalmologiju.

Pitali smo ga za komentar nakon inspekcijskog nalaza koji je pokazao da manjka lijeka nema.

"Ispod časti mi je komentirati objede na račun bolnice Sveti Duh, a zahvaljujemo inspekcijskim službama koje su dokazale da sve radimo po propisima", zaključio je prof. dr. Bušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:19