OTKRIVENE POHOTNE ZABAVE

INFOGRAFIKA Lovci i gosti iz državnih tvrtki nakon lova išli na lude orgije

OSIJEK - Mnoge lovačke zabave u Slavoniji i Baranji pretvaraju se u razuzdane seksualne orgije, a odvijaju se po hotelima, prenoćištima, lovačkim kućama i privatnim vikendicama.

Česti gosti pojedinih lovačkih društava ili privatnih lovišta su i osobe iz nekih ministarstava, ali i državnih tvrtki.

Veselica nakon lova

Na jednu takvu razuzdanu zabavu djelatnici jedne državne tvrtke (podaci poznati redakciji) poveli su i svoje poslovne partnere iz Srbije. Za prostitutke se uglavnom brinuo 40-godišnji D. P., i sam član jednog društva s područja Osječko-baranjske županije, koji ih je kombijem razvozio po zabavama i veselicama nakon lova.

Njega je policija krajem prošlog tjedna zbog svodništva kazneno prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a tri prostitutke u dobi od 27, 36 i 46 godina, koje je podvodio, prekršajno su prijavljene. Dok njemu prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do tri godine, osobe prijavljene za prostituciju mogu proći i s novčanom kaznom ili biti kažnjene s najviše 30 dana zatvora.

D. P. je policiji priznao da je utržak dijelio s prostitutkama. Budući da je klijentela bila imućna, tarife su se, ovisno o uslugama, kretale od 500 do 1000 kuna. U orgijama daleko od očiju javnosti, po skrovitim lovačkim kućama, sudjelovali su i imućni inozemni lovci, uglavnom Talijani, Nijemci, ali i Mađari.

Skupina prostituki

Policija ima saznanja, a dobila ih je od prostitutki i dijelom od njihova svodnika, da su se terevenke nakon lova odvijale na širokom području Slavonije i Baranje, od Slatine do Belog Manastira. Na tom prostoru djeluje 114 lovačkih društava, a ondje se nalazi i nekoliko reprezentativnih objekata Hrvatskih šuma te manji smještajni kapaciteti unutar privatnih lovišta. Posao je bio vrlo razgranat, a otkrivena skupina prostitutki, kako se sumnja, samo je vrh ledenog brijega u odnosu na raširenost pojave i broj uključenih osoba.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:17