PROBLEM U KOMUNIKACIJI

'IMAM PUNU PODRŠKU SVOJE STRANKE, SIGURNO OSTAJEM NA ČELU JANAFA!' Dragan Kovačević demantirao 'anonimne izvore'

Kovačević je u četvrtak gostujući u Dnevniku 3 na Hrvatskoj televiziji grubo kritizirao Linićevu najavu o ograničenju minusa na računima građanima

- Imam punu podršku stranke ( Hrvatske narodne stranka , op. a.) i siguran sam na čelu Janafa. Ne želim komentirati anonimne izvore, iako meni nisu anonimni. Dobro se zna tko stoji iza toga - prvi je komentar Dragana Kovačevića na napise u subotnjem Novom listu kako će najvjerojatnije izgubiti svoju direktorsku poziciju u Janafu zbog otvorene kritike ministra Slavka Linića.

Naime, Kovačević je u četvrtak gostujući u Dnevniku 3 na Hrvatskoj televiziji grubo kritizirao Linićevu najavu o ograničenju minusa na računima građanima.

Kovačević je išao toliko daleko da je indirektno preporučio ministru Liniću da više čita knjige iz ekonomije te mu objasnio kako ekonomska politika nije samo porezna politika, nego je riječ o znatno širem pojmu.

Dobronamjerne kritike

- A kako drukčije reagirati na takve stvari poput smanjenja minusa, koje bez ikakve prethodne najave izađu u javnost, a da vi kao koalicijski partneri o tome ne znate apsolutno ništa. Onda jednostavno morate preko javnosti poslati poruku. Ovo nije Vlada jedne nego četiri stranke. No moje su kritike bile blagonaklone - rekao je Kovačević. Sugerirao je koalicijskom partneru da bi bilo dobro da u budućnosti ovakve stvari rješavaju za stolom prije nego što se s njima izađe pred javnost.

- Pa nije izgledalo baš blagonaklono kad ste ministru Liniću poručili da više čita knjige iz ekonomije - pitamo.

- Stojim kod te tvrdnje. Treba nam više znanja. Svima, pa i meni. Sve što ste znali o ekonomiji 2009. danas ne vrijedi. Stoga i dalje treba učiti - odgovorio je Kovačević.

Uspješni Janaf

Nakon Središnjeg odbora HNS-a Kovačević je novinarima odgovorio i da su najčešće polemike između HNS-a i SDP-a vezane uz resor Slavka Linića, i to prije svega zbog komunikacije.

- Građani moraju znati imaju li pravo na minus ili nemaju, hoće li biti uveden porez na nekretnine ili neće. Puštanje balona unosi nervozu u društvo koje tako i tako nije stabilno, ni ekonomski, a ni na druge načine. S tog aspekta smatram da trebamo više razgovarati kao koalicijski partneri i uvažavati jedni druge - naglasio je ekonomski strateg Kukuriku koalicije.

- I Zagrebačka burza i Hanfa, na temelju financijskih izvješća, proglasile su Janaf najuspješnijim javnim poduzećem. Stoga je vezivanje mog položaja u tvrtki s mojom izjavom kao ekonomskog analitičara političke stranke besmisleno - završio je Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:39