HDZ-OVCI O BIVŠEM ŠEFU

Hebrang: Za mene je Sanader otpadnik iz HDZ-a. S njim ne dijelim isti ukus ni za vodu

ZAGREB - Bivše stranačke kolege Ive Sanadera danas su u Saboru pokušali ostaviti dojam da ih se uopće ne tiče što od danas njihov odbjegli šef ima pravo ponovno sjesti u saborske klupe.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao je kako “vjerojatno neće” sa bivšim premijerom popiti kavu, a na pitanje spremaju li HDZ-ovci Sanaderu neki doček i peku li mu kolače, Šeks se trudio biti duhovit.

- Poznati su slavonski kolači, s orasima i s makom. Oni koji su prepotentni, trebaju jesti s makom, a oni s insificijencijom kolače s orasima - ironizirao je novinarsku znatiželju Šeks.

Iako bi Sanaderu sutra trebao biti prvi saborski radni dan, HDZ-ovci ga očekuju tek u srijedu. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang čak s dozom ironije govori o Sanaderu kao “vjerojatnim” budućem kolegi, podsjećajući na njegovu izjavu da se ne vraća u politiku.

- Za mene je on otpadnik iz HDZ-a. Ako će napadati našu politiku, bit ću prema njemu kao i prema drugima koji su protiv HDZ-a - rekao je Hebrang. Na pitanje hoće li sa Sanaderom popiti piće, Hebrang je uz smijeh objašnjavao da ne voli kavu, čaj ni sok, a da sa Sanaderom nema isti ukus ni za vodu.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić ne očekuje da će Sanader biti pretjerano aktivan u Saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:06