SUTRA JE DAN D U SABORU

HDZ izvodi cijelu akciju kako bi Sanadera smjestio uz SDP

Nekadašnjeg neprijepornog šefa HDZ ne želi blizu ni u Saboru i plan im je smjestiti ga među oporbu

ZAGREB - HDZ, kako doznajemo, na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva Sabora namjerava donijeti odluku prema kojoj će Ivo Sanader sjediti uz zastupnike SDP-a! Iako je uobičajeno da zastupnici koji su napuštali svoje stranke ostanu sjediti na istoj strani, samo u zadnjem redu, HDZ je odlučio izvesti cijeli manevar kako bi Sanadera maknuli što dalje od svojih zastupnika.

Prema odluci koju bi sutra ujutro, dakle prije nego što eventualno Sanader dođe u Sabor, trebali donijeti, Sanader bi trebao zasjesti na mjesto SDP-ovca Marija Habeka, on na mjesto bivšeg SDP-ovca Zorana Vinkovića, za kojeg će naći mjesto uz Dragutina Lesara jer će njegova prvog “susjeda” HDZ-ovca Milivoja Škvorca staviti na mjesto stranačke kolegice Željane Podrug. Njoj, naime, mandat prestaje jer je bila Sanaderova zamjenica. Takva namjera HDZ-a najveću oprobenu stranku digla je na noge i namjeravaju joj se odlučno suprostaviti.

- Mi se naših bivših članova ne sramimo i svi koji su otišli iz SDP-a i dalje sjede na našoj strani. Zaista je nevjerojatno što je HDZ sve spreman izvesti - ljutito kažu u SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:48