PREOKRET U SLUČAJU LINIĆ

DORH: Karamarko je lagao. Nismo dali nalog policiji da istražuje Slavka Linića

 Goran Mehkek/Cropix

RIJEKA - Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci jučer je na svojim službenim stranicama objavilo priopćenje kojim demantira izjave ministra Karmarka oko njihove uloge u slučaju anonimke protiv Slavka Linića.

"Radi točnog informiranja javnosti priopćujemo kako policiji nije dan zahtjev u svezi kriminalističkog istraživanja povodom anonimne predstavke vezane za nestanak 830.000 DEM iz Kriznog štaba općine Rijeka. Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je Policijska uprava Primorsko-goranska Rijeka u prilogu posebnog izvješća od 1. veljače 2011. dostavila anonimnu predstavku vezanu za nestanak 830.000 DEM iz Kriznog štaba općine Rijeka.

Nakon primitka posebnog izvješća i uvida u anonimnu predstavku Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je zaključilo kako nema osnova za zahtijevanje provođenja izvida slijedom čega je obavijestilo Policijsku upravu primorsko-goransku da je anonimnu predstavku potrebno razmotriti i ako se to ocjenjuje opravdanim postupiti po članku 3. stavak 1. točka 3., 4. i 5. i članka 64. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, navodi se u priopćenju.

Time DORH potvrđuje istinitost navoda samog Linića ali i SDP-ovih članova Saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji su dali izdvojeno mišljenje na zaključak Odbora, te optužili ministra Tomislava Karamarko da je svjesno obmanuo javnost budući je 18. svibnja na službenim stranicama MUP-a objavio priopćenje da je policija u slučaju anonimne prijave protiv Linića postupala po nalogu Državnog odvjetništva.

SDP-ovci su nadalje tvrdili da je nadzorom utvrđeno da Riječko državno odvjetništvo nije dalo takav nalog. Prozvani im je ministar odmah uzvratio izjavljujući kako obmanjuju javnost oni koji govore da je MUP samoinicijativno proveo nadzor vezano uz anonimne prijave protiv Linića.

Istaknuo je da tvrdnje oporbe kako DORH u Rijeci nije izdao nikakav zahtjev za postupanje po pitanju anonimnih prijava protiv Linića, nisu točne. Riječki ŽDO iz nekog razloga odlučio je presjeći ta prepucavanja i javno pojasnio njihovu ulogu u tom slučaju.

Oni dakle ne samo što nisu dali zahtjev policiji za provođenje krim obrade te anonimke već su nakon uvida u sadržaj prijave zaključili kako nema osnova da se po njoj provode izvidi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 00:53