KRIVAC ZA NESREĆU

Čolak ispitan u bolnici, policija ga i dalje čuva

Zagreb, 280109.Marin Colak predstavio novinarima svoj novi Seat koj je satavio uz pomoc sponzora Auto Zubaka i Ingre.Na slici: Marin Colak sa svojom novom Seat jurilicom.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

KARLOVAC - Istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer ispitao je u karlovačkoj bolnici automobilističkog asa Marina Čolka (26), koji je svojim Ferrarijem prouzročio tešku nesreću na autocesti u Bosiljevu, u kojoj je početkom studenog poginula 20-godišnja Ivana Obad iz Dubrovnika.

Ne prima posjete

Iako je sudac ranije najavio da će osumnjičenika, sada okrivljenika za nesreću, ispitati nakon što se oporavi, čini se da je ipak odlučio ubrzati stvar te razgovor s njime obaviti u bolničkoj sobi. Čolak se, kako doznajemo, nije branio šutnjom, već je iznio obranu, i to u nazočnosti svojeg odvjetnika.

Čolaka u bolnici i dalje čuva policija te mu nikoga ne pušta u posjet. Sudac Kosijer odbio je zahtjev Državnog odvjetništva da se Čolaku odredi pritvor, na što je Odvjetništvo u Karlovcu najavilo žalbu.

Podsjetimo, nesreća u kojoj je poginula Dubrovčanka Ivana Obad dogodila se nakon kontakta Ferrarija i sportskog Nissana, kojim je upravljao Čolakov prijatelj Dalibor Opačak. Naknadno je policija iz Opačkova automobila izuzela videokameru na kojoj se nalazi snimka vožnje.

Ferrari se nakon toga autocestom nastavio kretati u nekontroliranoj putanji, sletjevši izvan kolnika, gdje se prevrnuo i zapalio. Ivana Obad poginula je na mjestu nesreće, a Čolak je ispao iz Ferrarija, pri čemu je zadobio teške, no ne i za život opasne ozljede glave.

Vozili više od 200 na sat

Istražitelji sumnjaju da su se vozači moćnih automobila, s dvojicom prijatelja u Ford Focusu, odnosno Ultimi, utrkivali autocestom na putu do Rijeke. Policija je, naime, Jutarnjem potvrdila da je neposredno prije nesreće i kobnog zavoja Čolak vozio 200 km na sat, možda i brže.

Iako je Čolak skrivio tešku nesreću, ipak mu se neće oduzeti licenca za automobilske utrke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 01:00