PLANTAŽA MARIHUANE

Tomislav Rosan (73) kojeg su uhvatili s marihuanom: 'Bolestan sam i to mi je za liječenje. Imam niz bolesti'

Sisak, 091208.Zapljenjene stabljike indijske konoplje koje je u Petrinji uzgajao student. On je u svom stanu u imroviziranom inkubatoru u kutiji sa sijalicama i ventilatorima stvorio klimu koja odgovara uzgoju konoplje.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kis / CROPIX

S malom plantažom marihuane u ruke biogradske policije pao je 73-godišnji Tomislav Rosan iz Pakoštana. Osim polja uzgojene “marice“, u kućnoj radinosti 73-godišnjaka pronađeno je i 72,5 grama marihuane koja mu je zaplijenjena, javlja Slobodna Dalmacija.

Priveden je na kriminalističku obradu nakon čega je Državnom odvjetništvu prijavljen zbog zloporabe opojnih droga. Policiji je, kako doznajemo, odmah porekao da je drogu preprodavao, kazavši im kako je marihuana bila za osobnu upotrebu.

Kod djedice (73) pronašli veći broj biljaka indijske konoplje i marihuane

- Bolestan sam i marihuana mi je za liječenje. Imam niz bolesti - kazao je novinarima 73-godišnjak koji u kući u Pakoštanima živi sam.

Policiji je već poznat po različitim kaznenim djelima, a uz sada 82-godišnjeg Zadranina Marka Lergu dijeli “titulu“ najstarijeg prekršitelja iz područja opojnih droga. Za razliku od Tomislava Rosana, Lerga je više od polovice života proveo po hrvatskim zatvorima.

Na Županijskom sudu u Zadru posljednji je put osuđen u travnju 2004. kada mu je izrečena minimalna kazna od godine i pol dana zatvora.

Tada je uhvaćen s 20 grama heroina namijenjenih preprodaji, a iako sud za takvo kazneno djelo predviđa zatvorsku kaznu od jedne do 12 godina, kao olakotnu okolnost Lergi su uzete u obzir godine i teško zdravstveno stanje, te činjenica da je svega nekoliko mjeseci prije uhićenja preživio moždani udar, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:52