UHIĆEN DILER TRAVE

Istarski prevarant u kući uzgojio devet kilograma marihuane: Pao je na naplatnim kućicama Lučko

Istarski prevarant Sandro U.(35) završio je u rukama policajaca pet dana prije Božića prilikom blagdanske dostave marihuane svojim automobilom u metropolu. Njegovu Renault lagunu pulskih registarskih oznaka policajci Odjela kriminaliteta droga sasvim opravdano su zaustavili na izlazu sa autoceste A1 na naplatnim kućicama Lučko 20. prosinca prošle godine, a kojom prigodom su ispod vozačevih nogu 'nanjušili' vrećicu sa 657 grama 'trave'.

Istoga dana temeljem sudskog naloga policija je pretražila i njegovu obiteljsku kuću u Žužićima u Općini Tinjan a u kojoj su osim vage za precizno mjerenje težine i nešto više od 500-tinjak kuna zarađenih najvjerojatnije prodajom opojnih sredstava, našli 8334 grama marihuane te veći broj stabljika i grana indijske konoplje u kutijama ostalih od uzgoja.

Vrijednost zaplijenjene droge policija je procijenila na stotinjak tisuća kuna, a da ju je uspio proturiti do krajnjih korisnika, Sandro bi zaradio najmanje trostruko više. Doznajemo da se Sandro od ranije ogriješio o zakon zbog niza prijevara, a ovoga puta policija ga tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama zbog čega je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Inače, njemu je sredinom prošle godine počelo suđenje na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu kao pripadniku šesteročlane skupine na čelu sa kontroverznim osuđenikom Zdravkom Folnegovićem zbog prevara kojima su 2009. i 2010. godine prevarili 60 ljudi za vrtoglavih 2,7 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 14:58