SLUČAJ RBA

Sakupljač tragova protiv Dužnovića ovisnik o alkoholu

ZAGREB - Propusti tijekom očevida pljačke poslovnice RBA banke u kojoj je poginuo policajac Ivan Grbavac 6. svibnja prošle godine dobili su još jednu, po policiju dodatno neugodnu dimenziju.

Naime, na zapisniku o očevidu sastavljenom istog dana stoji da je policijski očevid obavljao i Darko Džaja, šef smjene ekipe za očevide PU zagrebačke, sa službenom značkom 00278.

Ovaj tjedan 46-godišnji Džaja je završio u pritvoru zbog pljački triju kladionica tijekom veljače ove godine u kojima se domogao plijena od oko 10.000 kuna. Policajac Džaja, koji je obavljao očevid najbrutalnije pljačke u Sesvetama, i sam je pljačkao na tom području. Prvo od razbojstava u tri kladionice počinio je baš na području Sesveta, 13. veljače, kada je u Ninskoj ulici pištoljem zaprijetio i domogao se novca.

Pio i obavljao očevide

U kladionicu u Ninskoj dvaput je čak navraćao, a dvije od tri pljačke počinio je dok je bio u službi, maskiran kapom i šalom prebačenim preko lica, a prijetio je svojim privatnim pištoljem za koji je imao dozvolu. Jedno razbojstvo počinio je dok je bio na bolovanju. Iako su ga sada nakon tri razbojstva ekspresno suspendirali iz službe, godinama se u Ekipi za očevide PU zagrebačke znalo da Džaja ima probleme s alkoholom.

Čak je bio i na liječenju, ali nakon kratkotrajne apstinencije od alkohola ponovno je počeo piti. Neki njegovi kolege čak su se čudili kako mu nadređeni povjeravaju najodgovornije poslove iako je često i na poslu bio alkoholiziran.

Sve po pravilima struke

Tijekom očevida krvave pljačke u Sesvetama za koju je optužen Kazimir Dužinović nije nađen fragment zrna koje je usmrtilo policajca Grbavca. Policija je uvijek tvrdila da je sve obavljeno po pravilima struke i po propisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:22