KONAČNO PRIZNALI

Šakama naplaćujemo račune za šampanjac

Zaposlenici striptiz kluba, Sebastian Paunović (25) i Zoran Vresk (30), priznanjem i kajanjem "ishodili" su uvjetnu osudu jer su od klijenta šamarima i šakama naplatili račun.
 Milivoj Keber/CROPIX

ZAGREB - Voditelj noćnog kluba Princess, Sebastian Paunović (25), i konobar u tom klubu Zoran Vresk (30) prvi su put na Općinskom kaznenom sudu skrušeno priznali da su od jednoga gosta batinama pokušali naplatiti dug za piće, a voditelj se opravdavao da je bio pod stalnim pritiskom gazde kluba.

Dosad su svi zaposlenici Princessa, poznatog po striptizetama koje s gostima piju isključivo skup šampanjac, odlučno negirali da se u klubu nasilno naplaćuju računi te tvrdili da su klijenti sami krivi za vrtoglave iznose koje im ispostavljaju na izlazu.

Želi promijeniti posao

- Žao mi je što se to dogodilo, u potpunosti sam shvatio svu neprihvatljivost ovakvog nedopustivog ponašanja. Namjeravam promijeniti posao i neću više raditi u noćnom klubu - branio se Paunović na sudu.

Uvjetna osuda

Obojicu se teretilo da su 13. ožujka oko 23 sata nasilno od H. O. (30) htjeli naplatiti račun od 3333 kune, a pritom su ga šamarali i udarali šakama. Gostu su na kraju s računa skinuli novac. Iako je tužiteljstvo predlagalo da sudac Milenko Djaković osudi Paunovića na dvije i pol godine, a Vreska na dvije godine zatvora, on im je dao godinu dana uvjetno zbog niza olakotnih okolnosti. Nisu pravomoćno osuđivani, sve su priznali, a uvjetnoj osudi pridonijele su i njihove obiteljske prilike.

Međutim, zanimljivo je da su sucu, iako ih je to odmah pitao, namjerno prešutjeli da se protiv njih na istome sudu vode postupci jer su, po dobro poznatom scenariju, iznuđivali goste. No, u tim predmetima tvrde da nisu krivi i da u klubu nije bilo nasilja.

Osuđeni jer su gostu iz Irana nasilno uzeli 9000 kuna

Sebastian Paunović i Zoran Vresk prije nekoliko su mjeseci nepravomoćno osuđeni na uvjetne kazne jer su studentu Hamedu C. iz Irana nasilno naplatili račun i uzeli mu gotovo 9000 kuna.

Mladić je s animir-damom popio piće nakon čega je dobio račun od 5000 kuna. Kada ga je odbio platiti, Paunović i Vresk su ga premlatili.

Posljednji slučaj s nasilnom naplatom vrtoglavog računa u Princessu dogodio se prije dva mjeseca. I u njemu je sudjelovao Paunović zajedno s dvojicom konobara. Tada su ispraznili džepove Portugalca F. R. L. M. kojega su čak u gluho doba noći natjerali da nazove matičnu banku kako bi im platio sve piće koje su popile plesačice u klubu. ( M. Sm.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:19