SMRT TROJE MLADIH

Preživjeli iz nesreće na Pagu: Većine stvari se ne sjećam

U nesreći su prošlog mjeseca na samom izlazu Povljane tragično poginuli Martina Škoda (19), Ante Pogorilić (21) i Marin Orlić (24)
 Jure Mišković/CROPIX

ZADAR - Dario Škoda (19), jedini, uz vozača, preživjeli sudionik povljanske prometne tragedije u srijedu je dao iskaz istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Anti Aniću o okolnostima nesreće u kojoj su prošlog mjeseca na samom izlazu Povljane tragično poginuli Martina Škoda (19), Ante Pogorilić (21) i Marin Orlić (24).

U nesreći mu je bila slomljena ključna kost jer se u trenutku kada je automobil Citroen Xantia sletio sa ceste dok je sjedio na zadnjem sjedalu sa desne strane držao za ručku iznad prozora. Istražni sudac Ante Anić kazao je nakon ispitivanja kako se Škoda većine stvari ne sjeća osim da je u trenutku kada je sjedio iza vozača automobil zanio i sletio sa ceste.

- Rekao je da su prije polaska iz Povljane popili nekoliko pića u lokalnim kafićima, ali da se ne sjeća koliko je tko popio. Drugoga se ničega ne sjeća osim da je sjedio iza suvozača, da se auto zanijelo i da se u tom trenutku uhvatio za ručku - kazao je istražni sudac kojem je svoj iskaz u srijedu dao paški policajac koji je na vijest o nesreći došao nakon poziva dvojice mještana koji su jučer također dali iskaz.

Sucu su ispričali kakav su prizor zatekli na mjestu nesreće, te opisali trenutak u kojem je vozač Citroena Xantie Tonči Stupičić (22) pobjegao policijskim vozilom nakon čega je uzevši očevu lovačku pušku pokušao samoubojstvo. Neposredno nakon tragedije u kojoj su mu stradali najbliži prijatelji, dok je on prošao bez ozljeda, zbog velikog psihičkoga šoka nije mogao dati iskaz istražnom sucu.

Prema neslužbenim informacijama u istrazi neće iznositi svoju obranu, a zasad se još nalazi u pritvoru istražnog centra u Zadru. O njegovu puštanju na slobodu, istražni sudac će odlučiti za nekoliko dana jer su prestali razlozi za njegovo zadržavanje, a u nastavku istrage provodit će se prometna vještačenja.

Petero mladih se zabavljalo u Povljani, a kada su se kafići u mjestu zatvorili, odlučili su krenuti u Pag. Tonči Stupičić, koji je imao 0,8 promila alkohola u krvi, izgubio je nadzor nad upravljačem, a automobil je u blagom zavoju, između mjesta Gorica i Povljana, zbog prevelike brzine izletio s ceste i više puta se prevrnuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:09