PAG U ŽALOSTI

Vozač se prije nesreće učlanio u Facebook grupu 'Ne vozi brže nego što tvoj andjeo čuvar može letjeti

 Jure Mišković/Cropix

Jedini, uz vozača, preživjeli sudionik povljanske prometne tragedije Dario Škoda(19) u srijedu ujutro otpušten je sa Odjela kirurgije zadarske Opće bolnice gdje je smješten u nedjelju nakon nesreće na Pagu u kojoj su poginuli njegovi prijatelji Martina Škoda (19), Ante Pogorilić (21) i Marin Orlić (24).

U nesreći mu je bila slomljena ključna kost jer se u trenutku kada je automobil sletio sa ceste dok je sjedio na zadnjem sjedalu sa desne strane držao za ručku iznad prozora.

I nakon izlaska iz bolnice još je u stanju šoka i ne želi ništa govoriti. - Nemojte me ništa pitati. Ne želim ništa govoriti - izjavio je u srijedu u telefonskom razgovoru nakon što je stigao kući u Povljanu koja se još nije oporavila od stravične tragedije u kojoj je poginulo troje mladih sahranjenih u utorak u isto vrijeme na povljanskom mjesnom groblju.

On bi ovih dana trebao dati iskaz istražnom sucu, kojem je u utorak dok je trajala sahrana u Povljani, priveden drugi preživjeli iz tragedije, vozač Tonči Stupičić(22). U stanju velikog šoka sucu nije mogao dati iskaz kazavši samo kako bi volio da je on mrtav umjesto njegovih prijatelja nakon čega mu je zbog utjecaja na svjedoke određen pritvor od mjesec dana.

U znak potpore njegovi su mu prijatelji na Facebooku su osnovali grupu u kojoj uz ostalo piše kako „nismo mi tu da mu sudimo, već da ga hrabrimo...vjerujem da bi tako željeli i njegovi prijatelji i ne daj Bože ikome to doživjeti...mislim da mu je i ovako teško nositi se s time i da osuda okoline nije potrebna...“. Sam Stupičić je svega šest i pol sati prije nesreće na svojoj facebook-stranici citirao stihove Gibonnijeve pjesme „Ponekad sam pijan, do uha nasmijan I duša mi je otvorena knjiga... Moje nebo je posoljeni zrak, a moje more razlivena tinta... Kome biti zahvalan, živote moj???“. Samo nekoliko dana prije toga učlanio se i u grupu 'Ne vozi brže nego što tvoj andjeo čuvar može letjetiť.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:24