TRAGIČAN IZLAZAK

Preminula i treća djevojka iz Corse na koju je naletio vlak

Vozačica je krenula preko pruge gdje stoji samo Andrijin križ, a onda je iz mraka dojurila lokomotiva bez vagona i silovito udarila u automobil
 Leon Hribljan / BJELOVARSKI LIST / CROPIX

POZNANOVEC – Tragedija koja je u subotu navečer šokirala Zagorje kojim se pronijela vijest da su na pruzi pod lokomotivom u Poznanovcu život izgubile dvije prijateljice, koje su bile na prednjem sjedalu Opel Corse, sada je još i veća: preminula je i 19-godišnja Ana Đ.

U nedjelju kasno navečer podlegla je teškim ozljedama, u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica.

Otišla je tako za Anom L. (21) iz Donje Stubice Matejom L. iz Huma Stubičkog (21), prijateljicama s kojima je krenula u noćni izlazak, na neku 'feštu'. Preživjela je tek Sabina K. (24) iz Huma Stubičkog, koja je sjedila na zadnjem sjedalu uz 19-godišnju Anu.

Posrijedi je bilo neiskustvo i mladenačka lakomislenost.

Ana L. je krenula u prelazak pruge, ne zaustavivši se. Rampe tamo nema, samo stoji Andrijin križ, a onda je iz mraka dojurila lokomotiva bez vagona i silovito udarila u automobil u kojem su bile četiri djevojke.

Hoće li ova tragedija potaknuti nadležne da taj prijalaz konačno zaštite, jer crna je to točka na kojoj su se nesreće već događale, vidjet će se. Slična je situacija bila na pružnom prijelazu kod Luga Zabočkog na kojemu je rampa postavljena tek nakon nekoliko teških tragedija, a novac se za rampu našao tek kada je poginuo i mladi otac sa sinom koji je bio još gotovo beba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:26