BIZARNA TRAGEDIJA

Dečko (16) trčao za autobusom ZET-a, srušio se i preminuo! Vjerojatni uzrok smrti: Žvakaća!?

 Nenad Dugi/CROPIX

ZAGREB - Šokantna smrt dogodila se oko 18 sati na autobusnoj stanici u Selskoj ulici, kada se 16-godišnji dječak srušio na tlo, te na licu mjesta preminuo. Njegov prijatelj, 16-godišnji F. S., svjedočio je tom nevjerojatnom događaju. Vidno šokiran, rekao je da su se njih četvorica školskih kolega iz obližnje Elektrostrojarske obrtničke škole vraćali doma nakon nastave, te potrčali prema ZET-ovom autobusu kako bi ga sustigli.

Žvakaća zapela u grlu?

- Kaže da su se u jednom trenutku okrenuli, a on je već ležao na tlu. Dotrčali su do njega i pokušavali ga podići. Isprva su pomislili da je u nesvijesti. Moj sin je zvao pomoć, a kada je Hitna stigla, ustanovili su smrt. Nažalost, nije mu bilo spasa - izjavio je otac 16-godišnjeg svjedoka. Na tijelu dječaka nije bilo vidljivih ozljeda, a u ustima su navodno našli žvakaću koja je mogući uzrok nesreće.

Vjerojatno je dječaku u grlu zapela žvakaća guma dok je trčao prema autobusu, pa je ostao bez zraka i srušio se na tlo. Prema navodima nekolicine okupljenih, pao je na bradu i slomio kralježnicu.

Razrednica izvan sebe

Na mjesto događaja je dotrčala i razrednica preminulog dječaka. Dočekao ju je stravičan prizor, beživotno tijelo učenika nasred kolnika, pored kojeg stoji školska torba.

- Ne mogu vjerovati. Izgubljena sam i ne znam što se točno dogodilo - vidljivo uznemirena izjavila je nastavnica Ana Rotter. Pravi uzrok smrti nesretnog dječaka doznat će se nakon detaljnije obdukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:16