PONOVLJENO SUĐENJE

MAMIĆ OPET PROGLAŠEN KRIVIM Dobio 128.310 kn kazne zbog uvreda odvjetniku Da Silve

Riječ je o ponovljenom postupku povodom tužbe I. Crnića zbog riječi koje mu je Mamić izrekao 2013.
Zagreb, 281111.Maksimirski stadion, prostorije Gnk Dinamo.Konferencija za novinare Zdravka Mamica izvrsnog predsjednika Gnk Dinamo, povodom menadjerskog ugovora sa Eduardom da Silvom sadasnjim igracem Sahtara bivsem igracu Dinama. Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nepravomoćno je danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u ponovljenom postupku zbog vrijeđanja odvjetnika Ivice Crnića ponovno osuđen na istu novčanu kaznu od 128.310 kuna odnosno 350 dnevnih dohodaka.

Riječ je o ponovljenom postupku povodom tužbe odvjetnika Ivice Crnića zbog riječi koje mu je Mamić izrekao u ožujku 2013. nazvavši ga "mišem, kretenom i tatinim sinom" , te rekavši da ide na instrukcije kod tadašnjeg ministra prosvjete i športa Željka Jovanovića.

Crniću su ove riječi izrečene na ročištu na kojemu je nogometaš Eduardo da Silva tužio Mamića traživši raskid menadžerskog ugovora s izvršnim predsjednikom Dinama.

Crnić je bio da Silvin odvjetnik.

Zdravko Mamić je u prvom postupku već osuđen na identičnu novčanu kaznu zbog uvrede, klevete i sramoćenja, međutim, Županijski sud u Zagrebu je prvu presudu ukinuo smatrajući da Sud nije jasno opisao što bi bilo uvreda, što kleveta, a što sramoćenje.

Ronlad Gorsic / CROPIX
Zagreb, 291014.Izvrsni predsjednik Dinama Zdravko Mamic nepravomocno je danas na zagrebackom Opcinskom kaznenom sudu u ponovljenom postupku zbog vrijedjanja odvjetnika Ivice Crnica ponovno osudjen na istu novcanu kaznu od 128.310 kuna.Zdravko Mamic se nije pojavio na presudi, vec su istoj nazocili novinari i odvjetnicki pripravnici.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ivica Crnić zatim je odustao od progona za djelo sramoćenja te je Mamića tužio samo za uvredu i klevetu. Niti Mamić niti Crnić nisu danas došli na objavu presude, kao niti njihovi odvjetnici Veljko Miljević i Jadranka Sloković, već su iz oba ureda poslali vježbenike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:23