UHIĆEN JE

Drama u Kaštelima: Policajac usred dana u muškarca uperio pištolj!

Iako ovakav prizor sigurno nije ugodno vidjeti, čini se da je policajac za to imao dobar razlog

Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix

Policija je u srijedu oko 16.30 sati zaprimila prijavu ženske osobe u kojoj navodi da joj je bliski muškarac poslao videozapis u kojem je, držeći pušku u ruci, najavio dolazak na kućnu adresu i uputio joj prijetnju smrću. Nedugo nakon prijave prava drama odvila se na kaštelanskoj magistrali, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, policijski službenici odmah su po zaprimljenoj dojavi poduzeli mjere traganja za tim muškarcem, a sat vremena nakon prijave jedan njihov kolega uočio ga je dok je upravljao vozilom. Uz pomoć zvučnih i svjetlosnih signala izdao mu je zapovijed da zaustavi vozilo, što je muškarac i učinio.

Pošto se radilo o ozbiljnoj prijavi u kojoj se spominjalo i oružje, policijski službenik nad muškarcem je uporabio zakonita sredstva prisile. Laički rečeno, na podu mu je stavio lisičine dok je istovremeno u njega držao uperen pištolj.

Iako ovakav prizor sigurno nije ugodno vidjeti, čini se da je policajac za to imao dobar razlog. Pri pretrazi vozila i prostorija, ispostavilo se da je bio u posjedu ručno izrađene puške skraćene cijevi i pet komada lovačkog oružja.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage prostorija i vozila koje koristi 48-godišnjak te je pronađena i oduzeta ručno izrađena puška skraćene cijevi i pet komada lovačkog oružja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 48-godišnjak je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnje i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivni tvari, predan pritvorskom nadzorniku - kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 23:16