JEZA U ZAGREBU

‘Ako samo pomisliš da me ostaviš, tvoj će auto s tobom završiti u Savi!‘: Djevojka prošla pakao nakon prekida s Ivanom

Osumnjičeni je pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je za novac zapalio Jeep u centru Zagreba, sad je prijavljen za 3 djela

Zapaljeni Jeep u Prilazu Gjure Deželića gase pripadnici JVP Zagreb

 Foto čitatelj

Činjenica da je lanjskog proljeća pravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je u ožujku 2020. u Deželićevoj ulici u srcu Zagreba iz koristoljublja zapalio Jeep Compass Borisu T. (58), nije spriječila 29-godišnjeg Ivana V. da nastavi kršiti zakon pa je ponovno u iščekivanju novog suđenja.

Naime, prema kaznenoj prijavi, Ivan V. je tijekom ljeta prošle godine u Zadru i Vodicama imao za cilj prestrašiti svoju partnericu. U više navrata joj je ponavljao prijeteće poruke: "Pazi što pričaš. Ako samo i pomisliš da me ostaviš, tvoj će auto zajedno sa tobom završiti u Savi. Nestat ćeš. Imam ljude koji će to riješiti". I jesenas je nastavio u istom tonu ophoditi se prema djevojci pa je i u Zagrebu, a nakon prekida ljubavne veze, nastavio s prijetnjama da će završiti u Savi. Ali toga je puta prešao i s riječi na djela jer ju je odlučio i ozlijediti – uhvatio ju je za prste njezine desne šake, stisnuo ih i savinuo unazad i tako joj slomio četvrti prst i priuštio tešku tjelesnu ozljedu.

image

Zapaljeni Jeep u Prilazu Gjure Deželića

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Kad je uhićen šutio je kao zaliven, a njegova partnerica je istražiteljima opisala jezu koju je prolazila. Oboje su radne kolege koje rade za isti trgovački lanac, ali su za vrijeme sezonskog rada radili u odvojenim gradovima u Dalmaciji.

- Vezu smo počeli u srpnju 2022., a kako je druženje odmicalo, sve je bilo više prepirki pa sam mu nagovijestila da ću ga ostaviti ako se bude i dalje loše prema meni ponašao. To je kod njega izazvalo bijes pa mi je, dok smo radili na obali, prijetio da ću zajedno s autom završiti u Savi, da ću nestati i da pazim što pričam. Sve je to u meni izazvalo strah jer je on u prošlosti činio kaznena djela, a jednom je i zapalio auto u centru Zagreba. Zbog straha sam se obratila i povjereniku za zaposlenike naše tvrtke koji je, pak, kontaktirao pravnu službu gdje su mi savjetovali da podnesem kaznenu prijavu. U listopadu sam skupila hrabrosti i prekinula vezu, a on je počeo prijetiti. Kad sam počela odlaziti, zgrabio me za desnu šaku, stisnuo prste i savinuo ih. Molila sam ga da me odveze u bolnicu, ali je odbio te mi rekao da pazim što ću reći doktorima – ispričala je žrtva istražiteljima dodajući da je, zbog boli koju je trpjela, otišla liječnicima i rekla im da je pala dok se tuširala. Tri je mjeseca zbog prijeloma bila na bolovanju, a prijavila ga je za dvije prijetnje smrću i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Inače, u prilog nasilnom Ivanu V. nikako neće ići poruke koje su s njegovog broja stigle djevojci, a jedna od njih je ‘Zašto sam te ja jučer morao udariti?‘

Kako smo već pisali lani, Ivanu V. je Županijski sud kao sud drugog stupnja preinačio uvjetnu kaznu Općinskog suda u Zagrebu u bezuvjetnu. Riječ je o događaju od 2. ožujka 2020. godine oko 3.35 sati u Prilazu Ivana Deželića, kojom prilikom je pričinjeno 31.239 eura materijalne štete vlasniku džipa Borisu T. (57)

image

Zapaljeni Jeep u Prilazu Gjure Deželića

Goran Mehkek/Cropix

Pet dana nakon paleži policija je ušla u trag počinitelju, a potom vrlo brzo i poticatelju buktinje. Ivan V. je pod okriljem noći došao do vozila te ga polio zapaljivom tekućinom po vjetrobranskom staklu, a zalio je i poklopac motora i sve zapalio. Zatim je sjeo do taksi vozila parkiranog nasuprot mjesta događaja i njime se odvezao do autobusne stanice u Ulici kneza Branimira odakle je, zatim, u noć odšetao pješice.

Prijavljen je za oštećenje tuđe stvari, a istražiteljsko klupko je, kako je objavila nedugo zatim PU zagrebačka, obuhvatilo i poticatelja na palež, dvije godine mlađeg muškarca, koji je grozničavo tijekom veljače te godine tražio više svojih poznanika da mu učine uslugu - da za određeni novčani iznos zapale Borisu T. auto.

Ivan V. je pristao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:16