DOBRO JE ZNATI

Smije li se psa povesti na groblje? Evo što su nam rekli u nekoliko gradova u našoj zemlji

Premda je u Zagrebu svojevremeno bilo dopušteno doći na groblje s ljubimcem, 2019. godine je donesena zabrana
 Jeff Wasserman/Alamy/Alamy/Profimedia

Krajem mjeseca ljudi diljem naše zemlje ići će na groblja svojim najmilijima. Mnogi bi sa sobom rado poveli kućne ljubimce, posebno u situaciji kada je taj čupavac pripadao dragom nam pokojniku, pa zbog emocionalnih razloga želimo da on ide s nama. No, je li to uopće dozvoljeno? Nekoliko kratkih telefonskih poziva na groblja u našoj zemlji, gdje smo ljude pitali smijemo li povesti psa sa sobom, otkrilo nam je kako to baš nije dozvoljeno.

Premda je u Zagrebu svojevremeno bilo dopušteno doći na groblje s ljubimcem, 2019. godine je donesena zabrana. Ne odnosi se ona samo na pse, već i na sve druge životinje. Razlog?

- Odluka je donesena zbog nenadziranog kretanja pasa, ostavljanja njihovih fekalija uz grobna mjesta, drveće i po putevima - pojasnili su iz grada.

Nije bolje ni u drugim gradovima. Psa je sa sobom zabranjeno povesti na groblja u Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli. Zabrana vrijedi za sve pse, neovisno o njihovoj veličini, tako da svi oni koji odlaze svojim pokojnicima ovih dana svoje ljubimce trebaju ostaviti kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 17:53