ŽALOSNI VLASNICI

Svega tri mjeseca nakon što je postao najviši živući pas na svijetu, nema ga više: ‘Morao je na operaciju...‘

Živio je sa svojom ljudskom obitelji te nekoliko drugih pasa, mačaka, koza, kokoši i konja

Ilustracija

 Profimedia

Svega tri mjeseca nakon što je dobio titulu najvišeg živućeg psa na svijetu, njemačka doga Kevin iz Iowe više nije među živima. Preminuo je naglo, objavili su njegovi vlasnici, koji su poručili kako su žalosni što ljudi nikad nemaju dovoljno vremena sa svojim kućnim ljubimcima.

Kevin je bio star svega tri godine. Detalji nisu poznati, no morao je hitno na operaciju koju nije preživio, objavili su iz Guinnessove knjige rekorda.

- Bio je divovski mališan, zaista. Drago nam je što je uspio oboriti rekord i privući pozornost na sebe, jer je obožavao biti u centru pažnje. Voljeli bismo da divovske pasmine, ali zapravo i svi drugi psi, mogu duže živjeti. Nikada nam nije dovoljno vremena koje imamo s njima - rekli su Tracy i Roger Wolfe, Kevinovi vlasnici, piše Guardian.

Njih je ljubimac bio visok gotovo metra od šapa do grebena. Bio je otprilike iste veličine kao i mnoga mala djeca - kao i oko 20 centimetara viši od prosječne muške doge, rekli su iz Guinnessove knjige rekorda. To je bilo dovoljno za titulu najvišeg živućeg mužjaka na svijetu.

Prije dva tjedna je objavljen intervju s Kevinovim vlasnicima i oni su tada rekli kako on sam nije bio svjestan svoj veličine. Živio je sa svojom ljudskom obitelji te nekoliko drugih pasa, mačaka, koza, kokoši i konja. Uglavnom je vrijeme provodio penjući se ljudima u krilo i nastojeći spavati u krevetiću drugih pasa, koji su svi manji od njega, ili mačaka.

Dnevno je jeo deset šalica hrane, obožavao je spavati i krasti hranu iz kuhinje, no bio je prava kukavica. Plašilo ga je sve, a posebno usisivač.

- On je oličenje nježnog diva i jednostavno je savršen za nas - rekla je njegova vlasnica Tracy u tom intervjuu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 08:03