PAKLENICA

U petak se u nacionalnom parku održava proslava ovogodišnje Međunarodne noći šišmiša

U planu su kreativne radionice, igre i nagradni kviz, a s prvim mrakom svi okupljeni uputit će se u šetnju s bat detektorom
 Doug Gimesy/nature Picture Library/profimedia

Jesu li šišmiši slijepi? Pletu li se u kosu? Sišu li krv? Kako biste dobili odgovor na ova, ali i brojna druga pitanja, potrebno je doći na proslavu Međunarodne noći šišmiša u Nacionalnom parku Paklenica. Obilježavanje će se održati 23. kolovoza od 18 sati ispred Upravne zgrade Parka u Starigradu.

- Kao i svake godine za vas smo pripremili niz edukativno-zabavnih sadržaja. U planu su edukativne i kreativne radionice, igre i nagradni kviz, a s prvim mrakom uputit ćemo se u šetnju s bat detektorom kako bi se svi zainteresirani mogli upoznati s noćnim svijetom i njegovim zvukovima - poručili su iz parka, odakle najavljuju kako će druženje koje oni organiziraju biti zanimljivo svim dobnim skupinama, a vjeruju kako će osluškivanje šišmiša oduševiti sve one koji ih prije nisu imali prilike čuti.

Međunarodna noć šišmiša obilježava se već 28. godinu za redom u sklopu Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša (EUROBATS) s ciljem popularizacije važnosti očuvanja ove skupine životinja, jedinih sisavaca koji aktivno lete.

image

VauMijau Banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:58