ŠTO SE ZBILO?

Priča koja i dalje privlači pozornost ljudi diljem svijeta: Majka jaguar pojela ostatke svog mališana

Ove velike mačke su, naime, ugrožena vrsta, a broj onih koji su u divljini ubrzano se smanjuje

Ilustracija

 Nick Gordon/nature Picture Library/profimedi/Nick Gordon

To da roditelj pojede vlastito mladunče, ili da mu naudi na bilo koji način, u životinjskom je svijetu prilično rijetko. Zbog toga je mnoge šokirala vijest da je majka jaguar pojela svojeg mališana, prvog na svijetu koji je rođen nakon postupka umjetne oplodnje.

Njegovo rođenje bilo je razlog za pravu malu proslavu u Brazilu, jer je to bio korak naprijed u očuvanju vrste. Ove velike mačke su, naime, ugrožena vrsta, a broj onih koji su u divljini ubrzano se smanjuje. Stručnjaci u toj zemlji zbog toga su vili u još većem šoku, premda su brzo objasnili kako ovo nije baš neuobičajeno kod mesoždera. I u divljini i u zatočeništvu, tvrde oni.

Dogodilo se to još 2019. godine, no sad je priču objavio portal Unilad i onda je opet izazvala veliki interes. No, zapravo, radi se o tome da je mladunče dva dana nakon rođenja preminulo. Ne znaju zašto i nemaju baš niti jedan dokaz da ga je usmrtila vlastita majka. No, ujutro su našli njegove ostatke.

-Bianca je bila majka prvi put i to je moglo utjecati na ono što se dogodilo. Naši veterinari nisu mogu napraviti obdukciju jer je mladunče već bilo pojedeno - rekao je Samuel Nunes, glasnogovornik organizacije za zaštitu okoliša Mata CIliar u Brazilu.

Brojni komentatori su nakon ponovne objave ove vijesti istaknuli kako vjeruju da je majka jednostavno pojela ostatke svog mladunčeta, no da mu nije naudila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:03