FOTO

Mačak Aleks zaglavio na krovu, vatrogasci nisu mogli do njega kranom, evo što su napravili

Ostaje tek vidjeti je li mu ova pustolovina ostala u lijepom ili ružnom sjećanju, odnosno, hoće li je ponoviti
 Dumovec

Znamo da se mačke vole penjati, no ponekad ih to dovede u opasnost. Jedan Aleks tako se našao u pravoj pravcatoj nevolji - popeo se na krov kuće i, unatoč dozivanju svoje vlasnice, nije se mogao spustiti na tlo.

Pustolovina je to koja se u ponedjeljak tijekom jutra odvila na prilično nezgodnom mjestu - na kući kraj Stuba Ivana Zakmardija u Zagrebu. Riječ je o mjestu na koje ni vatrogasci nisu mogli prići vozilom s kranom. Pošto se čupavac nije mogao sam spustiti, a oni uz pomoć tehnike nikako nisu mogli do njega, učinili su jedino što im je preostalo-

- Na intervenciji su se koristili nezamjenjivim alatom u povijesti vatrogastva – ljestvama. Zahvaljujući njihovoj požrtvovnosti predivan mačak ponovo je u naručju najdraže „ljudice“ - objavili su iz Dumovca.

Aleks se uskoro opustio i vratio starom životu, a je li upamtio ovu zgodu i hoće li se drugi puta othrvati sirenskom zovu krova, ostaje tek vidjeti. Jedno je sasvim sigurno - dok se mačke diljem grada obično spušta sa stupova ili iz krošnja stabala, ovaj je momak uspio u namjeri da bude drugačiji.

image
Dumovec
image
Dumovec
image
Dumovec
image
Dumovec
image
Dumovec
image
Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:53