SPORTS ILLUSTRATED

'Hrvatski jackass, neonacistički navijači i Čilić obilježili Australian Open'

 Reuters

Amerikanci obožavaju statistike i neobične podatke. Tako su i ovaj put u opsežnom tekstu novog broja Sports Illustrateda ocijenili prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.

Naslov teksta stručnjaka Jona Wertheima je '50 crtica sa Australian Opena', a poznati stručnjak osvrnuo se i na polufinalistu Marina Čilića.

- Marin je sada u Top 10 i nema nikakvog razloga misliti da će se tamo zaustaviti. Nakon svakog Grand Slama, pokazuju se točne riječi legendarnog Patricka McEnroea: 'Bitno na putu do pobjede na velikom turniru je što napraviš u prvih 10 dana'.

Naravno da Wertheim na tome nije stao već je i on pohvalio Marina Čilića.

- Kako bi tek Marin igrao protiv Murrayja da nije prije toga pobjeđivao u mečevima koji su trajali pet setova.

No, u tekstu se navodi i zanimljiv početak turnira. Na samom startu Grand Slama dogodio se incident u kojem su huligani dodatno začinili teniski turnir.

- Teško je zamisliti natjecanje koje ima toliko problema s kriminalnim ponašanjem navijača. Posljednjih godina na Australian Openu pobunjeni Srbi i Hrvati smirili su se tek nakon upotrebe suzavca, a ove godine gledali smo hrvatske neonaciste, a bilježimo i pothvat još jednog 'jackass' gledatelja koji je utrčao na teren kako bi se rukovao s Čilićem – lijepo stoji crno na bijelo u novom broju najprodavanijeg sportskog magazina na svijetu.

Naime, hrvatski navijač u kockastom dresu poželio je čestitati 'Čudu iz Međugorja' nakon polufinalnog meča sa Škotom te je, unatoč brojnim zaštitarima na Rod Laver Areni, sišao na teren i rukovao se sa Hrvatom. Nakon toga se želio rukovati i sa glavnim sucem, ali su ga zaštitari smireno udaljili s terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 09:08