ZAJEDNO DO VRHA

Čilić: Veselim se suradnji s Goranom

Čilićev prvi nastup na PBZ Zagreb Indoorsu bit će u srijedu protiv Čeha Jana Hajeka
Zagreb, 020110.Dvorana Martinovka, tenis. Goran Ivanisevic trenira Marina Cilica.Na slici: Goran Ivanisevic, Marin Cilic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - U subotu je još bio ošamućen, u nedjelju hvatao korak s vremenom, dvaput dnevno bio na terenu, baš kao i u ponedjeljak. Marin Čilić ništa ne prepušta slučaju.

- Dobro je, trebalo mi je malo vremena za regeneraciju. Uhvatio sam ritam, do srijede će sve biti pod kontrolom.

Tada će krenuti u obranu naslova na PBZ Zagreb Indoorsu, a s druge strane mreže bit će Čeh Jan Hajek. U Marinovom “kutu” vidjet ćemo “pojačanje”. Goran Ivanišević spojio je prije šest godina Čilića s Bobom Brettom. U Zagrebu nema Bretta, ali tu je Goran.

- Razgovarali smo na kraju prošle sezone i Goran je izrazio želju da mi pomogne, onda kad Bob neće biti uz mene. Velika je to stvar, Goranovo je iskustvo ogromno. Pomoći će savjetima koje ću moći primijeniti na terenu.

Priča se da suradnja neće ostati samo na zagrebačkom tjednu, što je odlična vijest i za Čilića i za Ivaniševića koji je već na ATP Finalu u Londonu prošle godine “širio istinu o Čiliću”, proricao njegov skori dolazak u društvo najboljih.

Već nakon mjesec dana, Marin je ispunio jedan od ciljeva za 2010. Dohvatio je Top 10.

- Da, taj famozni Top 10 sam skinuo s leđa. Nisam osjetio neku promjenu. Želja je ista, još uvijek napredujem. Istina, ovime sam otvorio neka nova vrata, skupio već 1000 bodova.





U Zagrebu će pokušati napraviti ono što je već učinio u Chennaiju - obraniti naslov.

- Nije bilo jednostavno. Drugačija je uloga, postoji breme favorita. No, prezadovoljan sam odrađenim u prvih mjesec dana i vrhunskim tenisom što sam ga prikazao na Australian Openu.

Nešto se ipak promijenilo. Nakon polufinala u Melbourneu, nakon što je na tom putu svladao Del Potra i Roddicka, svijet drugačijim očima gleda na Marina.

- Medijska pozornost je daleko veća, veća su i očekivanja okoline. U tome se prošle godine nisam najbolje snašao, malo se zagubio. Mislim da ću se ove godine lakše s tim nositi.

Pomoći će najbliži, Bob Brett prije svih. Na njegovom licu nismo mogli pročitati ništa.

- Takav je Bob, pripremi me za meč i pusti me da igram. Osjetio sam da je presretan. Vidio je da napredujem, da sam samostalan, da se dobro snalazim u teškim situacijama.

Marin Čilić, od ponedjeljka je i službeno Top 10 igrač. Bilo je prolaznika, ali Marin nije jedan od tih. On je došao da bi ostao, što pokazuju i pobjede nad tenisačima iz svjetskog vrha.

- Fizička sprema je tu odigrala dosta veliku ulogu, ali to je sigurno pokazatelj da sam se približio svjetskom vrhu.

Ljubičić trenirao bez bolova

Ivan Ljubičić je u nedjelju navečer trenirao i nije osjetio nikakve bolove u ozlijeđenom desnom butnom mišiću. Dojavljeno nam je i da su se igrali poeni, istrčavale lopte...

- Ne baš. Trenirao sam s Karlom, onda znate koliko je moglo biti trčanja. No, noga je izdržala.

Ponedjeljak je bio dan za konačan test, trening pod punim opterećenjem.

- U utorak ću na posljednje snimanje, da vidimo kako napreduje oporavak. Kako se sad osjećam, čini se da će sve biti u redu - poručio je bivši pobjednik i dvostruki finalist PBZ Zagreb Indoorsa dva dana prije programiranog izlaska na dvoboj s Arnaudom Clementom. (gg)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 09:54