POBJEDA LIGETYJA

VIDEO: Ivica pao u prvoj vožnji veleslaloma!

 Ronald Goršić / Cropix

Kranjska Gora danas je domaćin petog veleslaloma za skijaše koji je zbog lošeg vremena prekinut u Adelbodenu.

Riječ je o utrci iz Adelbodena u kojoj je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić u trenutku prekida držao visoko treće mjesto, ali za razliku od te utrke u Kranjskoj Gori Ivica nije uspio završiti prvu vožnju, budući je netom prije drugog prolaznog vremena pao i ostao bez plasmana.

Iako je pad izgledao prilično ružno iz Hrvatskog skijaškog saveza javljaju kako Ivici nije ništa. Nažalost, ovim padom Ivica je propustio priliku približiti se najboljim svjetskim skijašima u ukupnom poretku.

Američki skijaš Ted Ligety slavio je na petom veleslalomu sezone u Svjetskom kupu, održanom u Kranjskoj Gori.

Peta je to pobjeda u karijeri za Ligetyja, peta u veleslalomu, a zanimljivo i treća u Kranjskoj Gori u posljednje tri godine.

Drugo mjesto iza Ligetyja, koji je nakon prve vožnje držao drugo mjesto, osvojio je Austrijanac Marcel Hirscher sa 34 stotinke zaostatka za pobjednikom, dok je posljednje mjesto na postolju zauzeo Norvežanin Kjetil Jansrud sa 51 stotinkom zaostatka za Amerikancem.

Vodeći nakon prve vožnje, Norvežanin Aksel Lund Svindal, osvojio je četvrto mjesto sa 82 stotinke zaostatka za najbržim.

U poretku veleslaloma sada je Ligety prestigao Benjamina Raicha na vrhu, dok je Austrijanac osvojenim 12. mjestom u Kranjskoj Gori zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Od hrvatskih je predstavnika nastupio i Dalibor Šamšal, koji je završio na 54. mjestu sa 7 sekundi i 82 stotinke zaostatka za Svindalom.

Kranjska Gora, veleslalom, rezultati:

1.Ted Ligety (SAD) 2:22.02

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.34

3. Kjetil Jansrud (Nor) +0.51

4. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.82

5. Davide Simoncelli (Ita) +0.98

...

Poredak u veleslalomu:

1. Ted Ligety (SAD) 292

2. Benjamin Raich (Aut) 259

3. Massimiliano Blardone (Ita) 259

...

32. Ivica Kostelić (Hrv) 32

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Benjamin Raich (Aut) 927

2. Carlo Janka (Švi) 865

3. Didier Cuche (Švi) 746

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 587

5. Ivica Kostelić (Hrv) 591

...

28. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 194

Slavlje za Anju Pärson u kombinaciji

Švedska skijašica Anja Pärson pobjednica je superkombinacije u švicarskom St. Moritzu. Nakon vožnje superveleslaloma zauzimala je osmo mjesto, a onda je sjajnom slalomskom vožnjom preuzela vrh.

Švedska je skijašica imala najbolje vrijeme slalomske vožnje (43.11), te je tako uspjela nadoknaditi zaostatak iz superveleslaloma i na kraju slaviti s 43 stotinke prednosti ispred Austrijanke Michaele Kirchgasser i 92 stotinke ispred trećeplasirane Amerikanke Lindsey Vonn.

Za Pärson je to bila prva ovosezonska pobjeda, 41. ukupno u karijeri u Svjetskom kupu, te treća u kombinaciji.

Vonn je trećim mjestom povećala prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa u odnosu na prvu pratiteljicu Mariju Riesch na 126 bodova. Podsjetimo, Njemica nije završila superveleslalomsku vožnju, te je ostala bez plasmana i bodova.

Svjetski kup, skijašice, superkombinacija:

1. Anja Pärson (Šve) 2:00.54

2. Michaela Kirchgasser (Aut) +0.43

3. Lindsey Vonn (SAD) +0.92

4. Elisabeth Görgl (Aut) +0.97

5. Fabiene Sutter (Švi) +1.59

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 08:40