U LOVU NA MEDALJE

ZOI: Vonn liječi oteklinu oblogom od svježeg sira

US Lindsey Vonn competes during the FIS Ski World Cup Women's Super Combined Downhill race, on December 18, 2009 in Val-D'Isere, French Alpes. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
 AFP

Tema dana u Sjedinjenim je Američkim Državama postala ozljeda njihove skijaške heroine Lindsey Vonn (25), koja je objavila da nije izvjesno hoće li uopće moći nastupiti u Vancouveru.

Na press-konferenciji u srijedu Vonn je otkrila da je zaradila gadnu ogrebotinu pri padu na treningu, te da ima bolnu oteklinu na bočnom predjelu potkoljenice. Liječnici su kasnije otkrili da istu pokušava umanjiti prilično alternativnom metodom: stavljajući preko nje obloge od svježeg sira.

Sama je skijašica kazala da je uzela protuupalni lijek, ali da zasad neće uzimati preparate koji blokiraju bol ili lokalne anestetike, premda oni ostaju opcije.

- Vjerujem da još uvijek imamo na raspolaganju nekoliko mogućnosti – rekla je Vonn, koja će prvi put na skije pokušati nakon nekoliko dana netreniranja stati na službenom treningu spusta u četvrtak, tri dana uoči superkombinacije, prve utrke u Whistleru na olimpijskom programu skijašica.

- Učinit ću sve što mogu da nastupim, nisam tip odustajačice. No, neću znati do sutra kako će sve skupa izgledati. Tek kad ponovno stanem na skije moći ću procijeniti koliko je situacija ozbiljna.

Uz Vonn na press-konferenciji se pojavio i njezin suprug Thomas, koji je njezin trener i savjetnik. Vjerojatno je upravo njegova ideja bila da se s istinom izađe pred novinare, jer pritisak koji Amerikanci stvaraju uoči Vonnina olimpijskog nastupa postao je neizdrživ. Skijašica je stoga pokušala pripremiti američku javnost, koja od nje otvoreno očekuje tri zlata, na eventualan neuspjeh, te primiriti megalomanska očekivanja.

- Vrijeme otkad sam se ozlijedila najstresnije je razdoblje u mom životu, a ono još uvijek traje s obzirom da ne znam kakav će biti ishod cijele priče – priznala je Amerikanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 22:33