VULIĆ OTIŠAO

Nakon 10 godina na Kantridi opet Nenad Gračan?

Zoran Vulić je napustio Kantridu poslije 49 dana i šest prvenstvenih utakmica. Prijateljski stisak ruke predsjednika Turčića, kava s novinarima i ožiljak na trenerovu srcu
Rijeka, 311009.Na stadionu Kantrida odigrana je nogometna utakmica 1. HNL Rijeka - Slaven Belupo. dresovi Slaven Belupo, bijeli dresovi Rijeka. Na slici: zabrinuti trener Rijeke, Zoran VulicFoto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Zunic / CROPIX

RIJEKA - Rijekin predsjednik, Ivan Turčić, krenuo je stopama gazde Palerma (prije Venecije) Maurizija Zamparinija. Zovu ga i Hannibal the canniball predsjednika - potjerao je 27 trenera, neke više puta. Turčić je na vlasti 70 dana i već traži trećeg trenera, nakon što su mu “pobjegli” Rubčić i sada Vulić. Neće dostići Zamparinija, jer je i njegov rok trajanja - ograničen.

- Ocijenili smo da je rastanak s Vulićem u ovom trenutku najbolje za klub. Zbiti treba redove, osvajati bodove, u zimskom prijelaznom roku dovesti pojačanja. Vulić i ja smo igrače naslijedili... Novi trener? Dobit ćete informaciju za dan, dva - rekao je predsjednik Turčić.

Zoran Vulić odlazi poslije 49 dana provedenih na Kantridi. U kut ostavke stjerali su ga navijači, s “Vuliću odlazi” i “Ubij, ubij tovara...”.

- Zahvalan sam predsjedniku Turčiću i dopredsjedniku Maržiću što su mi dali priliku, ne odlazim spuštene glave. Ali, ne mogu žmiriti, čepiti oči, olako preći preko nekih stvari koje mi paraju dušu. Žao mi je što suradnja nije duže trajala. Navijači? Iz Hajduka sam, pa ne mogu promijeniti identitet. Sve im opraštam. Neka budu korektni s mojim nasljednikom. Ne trebaju nam podjele na hajdukovce, dinamovce i ne znam kakve u ovoj maloj državi. Ne, ne zamjeram si ništa. Premalo je 49 dana da bih si nešto mogao zamjeriti, a niti se hvaliti. Niti sam odabrao niti sam pripremao momčad - rekao je Vulić na oproštajnoj press konferenciji.

Tko će ga naslijediti? Nenad Gračan ili Elvis Scoria? Razgovori su obavljeni s obojicom. Gračan je na korak od povratka nakon deset godina. Mora samo razvrgnuti brak sa Zubakom, odnosno Croatijom iz Sesveta. Gračan je s Kantride otišao 14. studenoga 2000. godine. Povratak poslije točno devet godina.

U svom klubu naslijedit će Vulića, kao i u Hajduku 2001. godine, gdje je odradio 23 utakmice do dolaska Slavena Bilića.

Bonačić bez službene utakmice

Zoran Vulić je trajao 49 dana i vodio šest utakmica, ali ima trenera koji su s Kantride otišli a da nisu vodili službenu utakmicu. Samo sedam dana trenerskog staža na bijeloj klupi ima Nikola Pape Filipović, od 14. do 21. siječnja 1991. godine. Postavio ga je Izvršni odbor nakon smjene Vladimira Lukarića, ali su se igrači pobunili zbog plaća, otišla je uprava i novi trener. Luka Bonačić je 1996. godine bio trener za ljetne pripreme (5 utakmica), a prvenstvo nije počeo (došao je Ivanković). Bez dlake na jeziku Luka je tadašnjem predsjedniku, Šariniću, rekao što misli i - otišao. Zanimljiv je slučaj Vjekoslava Lokice, vodio je samo jednu utakmicu (0-1 Cibalia), u sezoni 2003./2004. (vratio se Katalinić), nakon što je prethodne sezone spasio Rijeku u Ligi za ostanak (10 utakmica). Potjerao ga je Ježić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 07:37