PUTNICI NA SP

Vratar N. Zelanda: Penal sam obranio na sreću

New Zealand captain Ryan Nelsen and team mate Rory Fallon (R) celebrate qualifying for the 2010 World Cup after winning their qualifier match against Bahrain in Wellington November 14, 2009. REUTERS/Anthony Phelps (NEW ZEALAND SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY)
 ANTHONY PHELPS

Vezni igrač novozelandske nogometne reprezentacije Rory Fallon i vratar Mark Paston najveći su junaci selekcije koja je u subotu izborila svoj tek drugi plasman na Svjetsko prvenstvo.

Novi Zeland pobijedilo je u Wellingtonu Bahrain sa 1-0 u uzvratnoj dokvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, što mu je bilo dovoljno za ukupni uspjeh, budući da je u prvom susretu prije više od mjesec dana u Manami bilo 0-0. Novozelanđani su izborili svoj drugi Mundijal. Prvi puta su na Svjetskom prvenstvu igrali prije 27 godina u Španjolskoj, ali tada nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod u tri utakmice.

Rory Fallon, nogometaš engleskog Plymoutha, poentirao je glavom u 45. minuti nakon kornera kojeg je izveo Leo Bertos s desne strane.

- Maštao sam da bih mogao zabiti gol na ovoj utakmici i vizualizirao si tu situaciju. U zadnje vrijeme sam bio strijelac i za svoj klub, znao sam da mogu postići gol i za reprezentaciju. Leo Bertos je uputio sjajan centaršut, a ja sam uspio poslati loptu u mrežu – pričao je presretni Fallon.

Jednako veliki pothvat učinio je i vratar Novog Zelanda Mark Paston, koji je u 52. minuti zaustavio udarac Sayeda Mohamada s bijele točke...

- Pokušavali su mi objasniti kako će njihov igrač šutirati, ali nisam ''uhvatio'' tu poruku pa sam išao na sreću i pogodio! Sjajno je obraniti kazneni udarac, ali momci u mojim obrambenim redovima cijelo su drugo poluvrijeme bili izvrsni, te su mi u velikoj mjeri olakšali posao – rekao je Paston.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:04