POTRAGA ZA TRENEROM

Vladimir Petković: Hajduk je zanimljiva momčad

Pratim Hrvatsku ligu, imam i hrvatske programe na satelitu pa nešto pogledam, rekao je Petković
 Vladimir Dugandžić/Cropix

Traje potraga za novim trenerom Hajduka koji će “bijele” povesti u novu sezonu. Premda nitko iz kluba još nije rekao kako Ante Miše neće ostati na kormilu, javnost se bavi traženjem njegova nasljednika.

Novo ime na popisu u ovakvim situcijama uvijek prisutnih trenera je ono Vladimira Petkovića, bosanskoga trenera koji je upravo dobio otkaz u švicarskom Young Boysu.

No, Petković kaže kako nije bilo kontakta s Hajdukom te kako tek treba riješiti stvari s dosadašnjim klubom prije nego krene u potragu za novim angažmanom.

- Nisam još zaključio s Young Boysima, ne želim si zatvarati vrata. Došlo je novo rukovodstvo, izabrali su da ih sljedeće sezone vodi Christian Gross. Iz Hajduka me nisu zvali, tek su mi prijatelji javili da se u Hrvatskoj nešto o tome piše po novinama - rekao nam je Petković.

Zvuči li vam ideja o dolasku u Hajduk zanimljivom?

- Ne znam, nema smisla pričati hipotetski. Ako bude nešto konkretno, vidjet ćemo - diplomatski je odgovorio Petković.

Pratite li HNL, znate li što o Hajduku?

- Pratim Hrvatsku ligu, imam i hrvatske programe na satelitu pa nešto pogledam. Hajduka sam zadnji put uživo vidio u siječnju prošle godine, igrali smo prijateljsku utakmicu na pripremama u Marbelli (pobjeda “bijeli” 2:1, op. a.). Hajduk je zanimljiva momčad, no od tada su već neki igrači otišli, i trener Reja je otišao u Lazio... - pokazao je Petković kako je upućen u zbivanja u HNL-u.

Inače, Petković je za igračke karijere nastupao za Sarajevo, jednu sezonu za Koper, a nakon toga je igrao u Švicarskoj.

Tamo je ostao živjeti te je 2004. najprije postao trener Lugana, zatim Bellinzone, a od 2008. do prije neki dan vodio je Young Boyse.

Interes za klupu Hajduka nije potvrdio, ali ni demantirao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 02:26