TJEDAN ODLUKE

Maleš dogovara trenera iz inozemstva

Hajduk na Poljudu nije uspio pobijediti još od 12. ožujka, pa se nadmetanje s Lokomotivom dočekuje napeto kao da stiže prva momčad Dinama
 Joško Ponoš / Cropix

SPLIT - Ovo bi trebao biti tjedan velikih odluka u Hajduku. Utrka za drugo mjesto još nije okončana, Hajduk je s remijem protiv Zagreba (2-2) omogućio RNK Split da se bodovno izjednači (po 52 boda), ali “bijeli” još uvijek drže sve u svojim rukama. Sve će se rješavati u zadnjem kolu kada Hajduk dočekuje Lokomotivu, a RNK Split ide u goste GNK Dinamu.

Zanima ih samo pobjeda

- Ne zanima nas ništa drugo nego pobjeda - poručuje Ante Miše.

Ipak, uvažavajući činjenicu da Hajduk nije dobio utakmicu na Poljudu još od 12. ožujka (baš protiv RNK Splita 3-1) te da mu je momčad umnogome prorijeđena zbog ozljeda i suspenzija, Miše mora biti oprezan.

Lokomotiva se bori za opstanak i sigurno da će biti težak izazov za grogirani Hajduk koji jedva čeka da sezona završi. Ali i da završi na drugom mjesto koje garantira bolju (sedam dana kasniju) startnu poziciju u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Na rezultatskom planu ne mogu se napraviti velike promjene, ali zato predsjednik Hrvoje Maleš i njegovi suradnici rade na važnim stvarima koje bi mogle odrediti budućnost Hajduka. Odredili su pet prioriteta, a rezultati njihova rada trebali bi se prezentirati do kraja ovog tjedna.

Prašnikar ili Petković?

Prvi zadatak na listi je pronaći novog trenera. Bit će to trener iz inozemstva. Kao prvi favorit figurira slovenski stručnjak Bojan Prašnikar, a u konkurenciji je Vladimir Petković, Bosanac koji se afirmirao u Švicarskoj. Očekuje se da Hajduk objavi ime novog trenera prije završetka sezone.

Hajduk se također mora odrediti oko igračkog kadra, napraviti selekciju u kojoj će se probrati ono što vrijedi iz postojećeg kadra i na temelju toga tražiti igračka pojačanja. Kad je Miše dolazio na klupu, rečeno je da će igrači biti na kušnji u ove četiri utakmice (šansu je najbolje iskoristio Čop sa tri gola u četiri utakmice), ali konačnu selekciju ipak bi trebao napraviti trener koji će preuzeti Hajduk da bi ga vodio u sljedećoj sezoni.

Nova uprava napravila je prvi potez dogovorivši utakmicu s Barcelonom, sigurno je, igrat će se 23. srpnja, a čeka se samo objava na službenim stranicama katalonskog kluba.

Na planu organizacije kluba provodi se sistematizacija radnih mjesta, a prvi veliki posao koji se trebao objaviti sljedećeg tjedna bit će potpisivanje novog sponzora koji će se naći na upražnjenom, prednjem dijelu dresa Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 04:17