BILIĆEV PROTIVNIK

Uljan: Promašili smo sve, igra je bila festival očaja

Marco Polo se nasukao kao i Bilićev brod u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Miroslav Uljan je pomorski kapetan, ali malo je plovio, više je u nogometnim vodama. Prvoligaški igrač, trener i predsjednik. Zna za riječ odgovornost i kao načelnik Općine Kostrena
Zagreb, 231009.Kuca nogometa, Rusanova 13.Konferencija za medije nakon 26. sjednice Izvrsnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj su nazocili predsjednik HNS-a Vlatko Markovic i izbornik reprezentacije Slaven Bilic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

RIJEKA - Miroslav Uljan nije puhao u Markovićev rog kada je izborniku Slavenu Biliću produljio mandat prije sastanka Izvršnog odbora i - analize. Ali, nije došao na sastanak nogometne vlade reći svoje mišljenje.

- Imao sam važnijeg posla od sastanka Izvršnog odbora i rasprave o Slavenu Biliću. Plaću primam u Općini Kostrena. Ali, poslao sam predsjedniku i tajniku, Markoviću i Srebriću, pisano svoje mišljenje. Nisam ničiji pijun, suncokret koji se okreće pobjedničkom suncu. Nikada nisam bio! Imamo svoj stav - kaže Uljan.

I što je Uljan napisao “šefovima”?

- Ono što sam nekoliko puta ponovio. Ako je Bilić moralna vertikala našeg nogometa, moralno bi bilo da stavi svoj mandat na raspolaganje. A članovi Izvršnog odbora će raspraviti i odlučiti o njegovu izvješću. Ponavljam poput papige da je Bilić na startu kvalifikacija rekao da će neodlazak u Južnu Afriku biti neuspjeh! Ne pravim sebi nikakvu promidžbu, davno sam digao ruke od ‘moralnosti’ hrvatskog nogometa. HNS se samofinancira, ako ne idemo na velika natjecanja, ako ne zaradimo, nogomet će propasti.

- Vlatko Marković je oduševljen Bilićevim izvještajem. U stilu ‘mea culpa’, moj grijeh. Fenomenalna analiza, nešto što predsjednik nije vidio u 32 godine svoje trenerske karijere. Dovoljno je bilo drva na vatri neuspjeha, pa je Bilić imao puno pepela... - u dahu je izgovorio Uljan i nastavio:

- Nisam vidio Bilićevo izvješće niti ga želim komentirati. Prvih godinu i pol bio sam oduševljen Bilićem, ali nakon Europskog prvenstva - promašili smo sve. Naše su igre bile festival očaja i tuge. Više od polovice momčadi igralo je slabo. Zadovoljili su trojica, četvorica. Bilić je izbornik, a ne trener, mogao je odabrati najbolje, one koji su u formi. Nemam ništa osobno protiv Bilića, ali imam pravo razmišljati svojom glavom.

Uljan zamjera i Savezu što se dogodilo to da je sastanak Izvršnog odbora bio - farsa. A članovi Markovićeve vlade aparat za dizanje ruku.

- Nakon posljednjeg nastupa u Kazahstanu trebalo je sazvati sastanak u roku od osam dana, saslušati Bilićevo izvješće i odlučiti. Navodno je izvješće bilo vrhunsko. Čestitam - rekao je Uljan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 09:07