PREOKRET U NYONU!

Uefa vratila Dinamu oduzeta tri boda!

Nogometaši Dinama su administrativno vraćeni u igru za prolazak skupine A Europske lige, za što im trebaju pobjede u Bruxellesu i doma s Timisoarom, uz poklapanje rezultata Ajaxa i Anderlechta u predstojeća dva kola
 Boris Kovačev / Cropix

ZAGREB - Uefina Žalbena komisija kompromisno je odlučila uvažiti žalbe Dinama i svojih inspektora na kaznu izrečenu klubu iz Maksimira zbog nereda njegovih navijača u Temišvaru: tako su hrvatskom prvaku vraćena prvotno oduzeta na terenu osvojena tri boda, čime je momčad Krune Jurčića ostala u igri za prolazak skupine, ali je dodana novčana kazna od 75.000 eura i prijetnja izbacivanjem iz natjecanja u slučaju ponavljanja nereda u sljedeće tri godine! Utakmica bez publike protiv Timisoare je ostala, na nju se nije ni žalilo.

U Dinamu se zahvaljuju na pomoći Vladi RH, MUP-u, PU Zagreb, te HNS-ovim čelnicima Markoviću i Srebriću, ali predsjednik kluba Barišić, kao i izvršni dopredsjednik Mamić, najveće zasluge za vraćanje bodova upućuju svom direktoru Damiru Vrbanoviću, koji je “izravnim kontaktima s odgovornim ljudima Uefe, pravnim argumentima uspio uvjeriti njihove disciplinske organe u neosnovanost dijela prve odluke Disciplinske komisije”.

- S jedne strane smo zadovoljni, ali s druge smo svjesni da najnovija Uefina odluka sadrži rigoroznu prijeteću sankciju i jasnu opomenu u prvom redu navijačima kluba, kao i svim državnim tijelima da je nužno hitno rješavanje problema huliganizma. Ovu odluku doživljavamo kao zadnju opomenu klubu da se nesportsko ponašanje ili nasilje takozvanih navijača ubuduće neće ni najmanje tolerirati - kazao je Vrbanović, inače dopredsjednik Europske udruge klubove i član Fifina Arbitražnog suda. I dodao:

- Posebno želimo naglasiti da je to zadnje upozorenje našim navijačima kako je nužno promijeniti cjelokupno ponašanje prije, za vrijeme i nakon utakmice kako se ovakva prijeteća sankcija klubu u navedenom trogodišnjem razdoblju ne bi primijenila. Ne trebamo ni naglašavati da su nam podrška naših navijača i prijatelja kluba te njihova lojalnost potrebni više nego ikada. Naš će klub 26. travnja 2011. godine proslaviti svoj 100. rođendan, što je i više nego dovoljan razlog da mu svi zajedno odamo počast u što ljepšoj atmosferi.

Kako je sada i službeno jasno ono što smo najavljivali, da je Dinamova europska sudbina u rukama huliganske manjine, koja u sljedeće tri godine može kada god se sjeti izbaciti klub iz natjecanja, iz Plavih salona priopćenjem apeliraju na svijest da je klub iznad svih.

- Dragi naši navijači! I vi ste neodvojiv dio ovoga kluba i cijele njegove stogodišnje priče, stoga vjerujemo da ćemo se sljedećih mjeseci i godine svi zajedno primiti za ruke i ponosno proslaviti taj veliki dan - poručio je jezikom Zdravka Mamića novi-stari glasonoša Adolf Kožul.

Europska liga, skupina A

Redoslijed nakon odluke Uefe:

1. Ajax 4 2 2 0 5-2 8

2. Anderlecht 4 2 2 0 6-2 8

3. Dinamo 4 1 0 3 4-6 3

4. Timisoara 4 0 2 2 1-6 2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:38