UTAKMICE ODLUKE

U Ligi prvaka i dalje traje velika borba za proljeće

Jose Mourinho i Luis Van Gaal mogli bi postati ‘bivši’ ako u zadnjem kolu ne uzmu tri boda na gostovanjima kod Rubina i Juventusa
Bayern Munich's Ivica Olic scores the winning goal during their Champions League match against Maccabi Haifa in Munich November 25, 2009. Munich won the match 1-0. REUTERS/Michael Dalder (GERMANY SPORT SOCCER)
 Reuters

ZAGREB - Zadnje kolo Lige prvaka krojit će popriličan broj sudbina. Nitko od kandidata koji su nastupali u srijedu nije uspio čekirati vizu za europsko proljeće. Korak od ‘sedam milja’ napravili su Real i Milan. Bayern je izborio pravo da odlučuje o vlastitoj sudbini, dok je CSKA uspio povratiti teoriju koja u nokaut fazu može gurnuti i Marseille, ali pod uvjetom da pobijedi ‘Galacticose’ s četiri gola razlike. U prijevodu, nemoguća misija.

- Ponosan sam na igrače jer su pokazali strašni voljni moment i pobjednički mentalitet - zborio je nakon utakmice trener Milana Leonardo.

Svima koji su gledali spektakl na San Siru jasno je kako trener omiljene Berlusconijeve igračke mora zajedno s vodstvom i igračima zapaliti svijeću Svevišnjem što su greda i vratnica zaustavile lopte Brandăoa i Diaware.

Za razliku od Leonarda, u njegovom susjedstvu živi i jedna trenerska duša koja se ovih dana ne može pohvaliti čvrstim snom. Jose Mourinho je na samome rubu. Za nastavak natjecanja nužno su mu potrebna tri boda na svom San Siru protiv ruskog Rubina. U suprotnom, slijedi cipela. Italijom već kruži glasina kako mu je Moratti već pronašao nasljednika u liku i djelu Luciana Spallettija, a potiho se spominje i ime velikog ‘prijatelja’ Slavena Bilića koji je trenutno na klupi Bordeauxa, a odaziva se ne prezime Blanc.

Nije Mourinho jedini. Ivica Olić pogotkom Maccabiju produžio je život Luisu Van Gaalu na klupi Bayerna, koji mora ‘pod mus’ do tri boda u Torinu. U suprotnom će dijeliti Mourinhovu sudbinu. Zanimljivo, siromašni učinak protiv Maccabija umjesto jezikove juhe donio je niz pohvala iz trenerovih ustiju.

- Vrlo dobra utakmica. Jedna od najboljih ove sezone.

Bojimo se i pomisliti kakve su bile druge ako je ova na samome vrhu trenerovog ukusa. Slijedi dvoboj sa ‘Starom damom’.

- Nema favorita. Šanse su podjednake i siguran sam da ćemo doći do svojih prilika.

Prava je šteta što u momčadi sigurno neće biti napadača koji zna kako se probija obrana Juventusa. Luca Toni utakmicu će gledati s tribina jer ga je trener suspendirao.

Osigurali plasman

Bordeaux, Manchester United, Chelsea, Porto, Fiorentina, Lyon, Sevilla, Arsenal,

Blizu plasmanu

Wolfsburg, Milan, Olympiacos, Barcelona

Nemoguća misija

Marseille, CSKA, Dinamo Kijev

Direktni sudari

Juventus - Bayern, Inter - Rubin, Stuttgart - Unirea

Van Gaal: Toni može početi tražiti novi klub

Otkako je sjeo na klupu Bayern Münchena početkom sezone, odnos između trenera Louisa van Gaala talijanskog napadača Luce Tonija nije bio najbolji.

Velik dio dosadašnjeg dijela sezone Toni je proveo u redovima druge Bayernove momčadi, a u posljednje je vrijeme javno kritizirao trenera Van Gaala i njegove trenerske metode, te je inzistirao na transferu.

- On sam je rekao da želi otići. U tom slučaju, mislim da si može početi tražiti novi klub. Sigurno je da će klub donijeti konačnu odluku, ali i ja imam nekog utjecaja na cijelu priču – rekao je Van Gaal, koji inzistira da se Toni ponaša neprofesionalno.

- Svi igrači imaju svoje prilike, ali svi moraju udovoljiti zahtjevima koje je Bayern postavio, a jedan od njih je profesionalizam – zaključio je Van Gaal, kojem je i samome pozicija u klubu klimava, budući je Bayern tek na sedmom mjestu bundesligaške ljestvice nakon 13 kola, a prijeti mu i ispadanja iz Lige prvaka.

Toniju aktualni ugovor s Bayernom istječe u lipnju 2011. godine, a interes za njegovom kupnjom pokazali su navodno Roma, Milan i Napoli. (ts)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:37