IZLAZ IZ KRIZE

Trap: Juventus je poput zmaja sa sedam glava

Fiorentina je osigurala prolaz, a još tri talijanska predstavnika, Juventus, Milan i Inter mogu izboriti drugi krug Lige prvaka
Juventus' Felipe Melo (2nd R) celebrates with his teammates Amauri (R), Diego and Mohamed Sissoko (L) at the end of their Serie A soccer match against Inter Milan at the Olympic stadium in Turin, December 5, 2009. REUTERS/Stefano Rellandini (ITALY SPORT SOCCER)
 Reuters

RIJEKA - Nigdje Talijana na popisu za Zlatnu loptu, u zemlji aktualnih svjetskih prvaka - kriza na svim razinama. Zvijezde su emigrirale u toplije (bogatije i atraktivnije), krajeve...

Juventus i Inter, tvrde kritičari igraju atletski nogomet, dobar samo za domaće prvenstvo. Samo “drvosječe”, malo tehničara, puno defenzivnih veznih, razgrađivača igre, malo znalaca, umjetnika loptanja. Izuzetak su Sneijder i Diego...

Milan je druga priča. Leonardo je stvorio brazilski stil ( Ronaldinho, Pato...) i počeo mljeti nakon početnih muka u fazi obrane. Tko će karioke natjerati na odgovornost?

Juventus - Inter 2-1, isključen je Mourinho (zapljeskao je ironično sucu Saccaniju) i talijanske novinare ostavio na suhom, bez slasnih izjava poslije utakmice. Europska uvertira, “derbi d’Italia”, 212. u 100 godina. Stara dama je još - atraktivna. Spasila je prvenstvo, zaustavila Mourinhov stroj. Juventus je Italija, a Trapattoni tvrdi:

- Juventus je poput zmaja sa sedam glava, odrežeš jednu i odmah naraste druga... Ne popušta nikada.

Juventus - Inter, nije bilo umiranje u ljepoti, dapače, bio je to rat mišića i živaca. Zasoljen tučnjavom pet minuta prije kraja. Živce je izgubio i Buffon, krenuo u “ring” s Thiagom Mottom...

Potvrđeni su psihološki problemi Juventusa poslije izjednačenja. Interu nedostaje kreativnosti, tečnosti u igri. Utakmica velikog naboja, visokog ritma, ali malo tehnike.

- Diego je u nastavku napravio dobrih stvari, ali više se igrao nogometa nego što ga je - igrao. Malo konkretnoga, istina žrtvovao se za ekipu, ali od njega očekujem puno više - rekao je komentator Skyja Zvonimir Boban.

Boban je sucu Saccaniju zamjerio što nije dosudio dva jedanaesterca i nije Samuelu dao žuti karton, drugu opomenu za iskjučenje.

Milanov prolaz u Zürichu vrednovan je s niskih 1.07 na kladionicama. Inter protiv Rubin Kazana je na 1,25, dok kladionice nude 1,33 za prolaz Juventusa u igri s Bayernom.

- Bavarci nisu u pravoj formi. Mučili su se protiv Borussije (M), dok u igru nije ušao Robben. Umor kod igrača Juventusa ne bi se trebao osjetiti, zaigrali su poslije ozljeda, svježi su - rekao je Boban.

Posebice Marchisio (nova glavobolja za izbornika Lippija), postigao je pogodak a la Garrincha!

Oduševio je Urugvajac Jose Martin Caceres Silva (22 godine), na desnom boku obrane četiri. Inače srednji stoper odlične individualne tehnike i pregledom igre. Došao je iz Barcelone, četrnaest nastupa prošle godine.

Talijani izlaz iz krize traže u utorak i srijedu - pokerom Fiorentina, Milan, Juventus, Inter. Kao potvrda da calcio ne izumire. Bez obzira na španjolske i engleske bajke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:52