ŽUTI PERISTIL

Torcidaši uzalud protestiraju, vlast u Kerumovim rukama

Split, 150709.Sjednica Gradskog vijeca Splita. Gradonacelnik Zeljko Kerum stigao je na sjednicu Gradskog vijeca vidno umoran i nervozno je reagirao na raspravu i pitanja gradskih vijecnika. Posebno se okomio na bivseg gradonacelnika Nikolu Grabica.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

SPLIT - Željko Kerum “torcidaše” naziva ekstremistima koji rade po političkom nalogu, tvrdi da se radi o manjini, a ne o većem dijelu navijača Hajduka, koji pak okupljeni oko KNH Torcide inzistiraju na stručnosti, a ne podobnosti te se protive “kerumizaciji” splitskog nogometnog kluba.

U Torcidi su cijelu priču doveli do apsurda svjesni da je glasačka mašinerija u Kerumovim rukama i da će unatoč njihovim protestima Kerum provesti svoje ideje do kraja. “Kerumova žuta kesica” na Peristilu još jedan je pokušaj da se ukaže na stanje u Hajduku, ali koliko god je taj potez izazvao bijes Keruma, on neće popustiti niti za milimetar. I svoje će ljude instalirati u NO Hajduka da klub vode naredne četiri godine.

Za nedjeljnu skupštinu Hajduka od ukupno nešto više od šest tisuća dioničara svoj dolazak potvrdilo je njih 452. Skupština ima 13 točaka, a teoretski može potrajati - danima. Ipak predsjednik skupštine Vinko Radovani najavljuje da će sve biti gotovo u razumnom vremenskom roku.

Kvorum je u Kerumovim rukama, u gradskom portfelju je 300.928 glasova ili ukupno 56 posto od ukupnog broja dionica. Dovoljno je da se on pojavi i dizanjem ruke sam može izglasati sve odluke. Svi ostali su samo statisti u ovom filmu. Odvjetnik Radovani poručuje da je u Hajduku sve rađeno po zakonu. O performansu na Peristilu kao i nedavnim “ovčicama na Poljudu” - nemaju komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 17:31