RAGBIJAŠI SE PITAJU

Štiti li Kerum interes Grada ili Hajduka?

Pitanje nekadašnjeg Hajdukovog stadiona Starog placa, danas baze ragbijaša i bejzbolaša Nade vraća se na dnevni red
split,250203...staro hajdukovo igraliste ili stari plac kako mu mandrili tepajufoto paun paunovic-pok
 Paun Paunović/Cropix

SPLIT - Ragbijaši Nade idućeg će tjedna sazvati presicu s pitanjem gradonačelniku Željku Kerumu: “Zašto Grad ne brine o svom vlasništvu?”. Naime, još je aktualna žalba bivšeg predsjednika Hajduka Mate Peroša. Hajduk, dakle, sudski može pobiti presudu po kojoj su korisnici Staroga placa, ragbijaši i bejzbolaši Nade, poništili knjiženje Hajduka na toj atraktivnoj lokaciji od 22.000 kvadrata, te time vratili Stari plac Gradu.

Međutim, Željko Kerum je već sedmi gradonačelnik, od Nikole Grabića do danas, koji javno i službeno potvrđuje da je Stari plac vlasništvo Grada, a ne Hajduka, te poziva gradske vijećnike da zaštite svako gradsko vlasništvo.

Peroševa žalba

Ako je Kerum stvarno za to da Stari plac bude gradsko vlasništvo, zašto onda ne povuče Peroševe sudske žalbe na osnovu kojih bi Hajduk ponovno mogao dobiti na sudu staro igralište kraj Plinare - postavit će na presici pitanje RK Nada, a sprema se to pitati na idućoj sjednici gradskog vijeća u siječnju i Nikola Grabić, bivši gradonačelnik koji 1997. nije htio potpisati odluku nagovorenih gradskih vijećnika da je Stari plac temeljem dosjelosti Hajdukov.

Kerumove kalkulacije

Ragbijaši, naime, nisu sigurni je li Kerum zaboravio na Peroševu žalbu ili kalkulira iščekujući da Hajduk dođe do Starog placa sudskom žalbom. Ragbijaši podsjećaju da je Grad vlasnik Hajduka pa Kerum lako može naložiti sadašnjem predsjedniku Jošku Svaguši da povuče Peroševu žalbu i tako jednostavnim potezom Grad i doslovno postane vlasnikom svog posjeda. Zašto to ne učini, pita Nada. Jer objektivno postoji strahovanje Nade da Grad proda Hajduka, a Peroševa žalba naknadno bude usvojena, pa bi tako vlasnik Hajduka postao i vlasnikom unosnog Starog placa. Malo paranoje nikad ne škodi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:38