NEMA RAZGOVORA

Torcida: Pregovora o Kodeksu upravljanja Hajdukom neće biti!

 Vladimir Dugandžić / Cropix

Pregovora o Kodeksu upravljanja Hajdukom – neće biti. Nakon što je klub osnovao 'komisiju za suradnju s navijačima' i pozvao Torcidu na sastanak, iz Kluba navijača odgovorili su opširnim, i vrlo žestokim otvorenim pismom gradonačelniku Željku Kerumu i vodećim ljudima Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Ukratko, oko Kodeksa se nema što pregovarati – jer je zahtjev za njegovim usvajanjem nepromijenjenh već dvije godine – a pogotovo se neće razgovarati s osobama iz novog Nadzornog odbora, koje su po Torcidi 'zrcalna suprotnost sadržaju Kodeksa'.

'Imamo povijesnu odgovornost spram budućnosti Hajduka, spram 34 tisuće potpisnika peticije za usvajanje Kodeksa, kao i spram svih devet tisuća svojih članova, pa zahtijevamo usvajanje Kodeksa u svom integralnom obliku i raspisivanje javnog natječaja za članove Nadzornog odbora Hajduka' – stoji u pismu.

Osvrnuli su se navijači i na Kerumovu neiskrenost u priči oko Kodeksa, na činjenicu da ga je odbijao usvojiti i Ivan Kuret, ponovno su potaknuli pitanje legitimnosti Skupštine Hajduka i upozorili da je i Ivica Šurjak nezakonito imenovan u Upravu Hajduka, budući da se protiv njega još uvijek vodi jedan kazneni postupak.

'U borbi za veliki Hajduk do sada smo koristili poziciju nogometnih navijača, poziciju malih dioničara i poziciju građana Splita. Kao dodatni pritisak na odgovorne za žurnim usvajanjem i dosljednom primjenom Kodeksa, razmatramo i sva legitimna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kroz poziciju potrošača. Ako su već kolateralne žrtve neizbježne u vidu poslovnih subjekata, onda neka to barem ne bude Hajduk' – dio je otvorenog pisma u kojemu se među redovim provlači mogućnost bojkota Kerumovih dućana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:10