60 IGRAČA S UGOVOROM

Peroš napunio klub skupima i nepotrebnima

Hajduk ne može otpisati nepotrebne i skupe igrače jer se Mate Peroš ponašao poput pijanog milijunaša
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Trener Hajduka Edoardo Reja inzistirat će na grupi od 25 nogometaša s kojima će krenuti u pripreme za proljeće. U toj grupi bit će tri vratara te najmanje dvojica ili trojica mladih igrača, talentiranih juniora ili čak kadeta poput centarfora Livaje koji je već trenirao s prvim sastavom.

Što će biti s ostalima od aktualnog kadra Hajduka? Koga će Reja otpisati? Sve su to pitanja na koja talijanski stručnjak nije dao odgovor potkrijepljen imenima.

- Nikoga nisam otpisao. Moj posao je dati ocjenu za svakog pojedinog igrača, a stvar čelnika kluba je kako će riješiti status igrača koji se neće naći u grupi od 25 ili najviše 26 nogometaša za pripreme - odgovorio je Reja.

Iako je pitanje selekcije igračkog kadra kompleksan i delikatan zadatak, koji krije brojne zamke (igrači su zaštićeni ugovorima!), u ova četiri mjeseca isprofilirala se grupa igrača na koje Reja računa. Oni koji su igrali - ostaju.

Rodić sam zatražio transfer

Taj popis može se promijeniti u slučaju da se ostvare transferi poput Ibričićeva ili nekog drugog. U Hajduku zasad ne najavljuju dovođenje igrača.

- Ponekad je moguće momčad osnažiti ne kupnjom nego kvalitetnom selekcijom, sužavanjem igračkog kadra - tvrdi Reja. Smatra da bi Hajduku dobro došla još dva kvalitetna igrača, veznjak i centarfor, ali pitanje je može li se takav profil igrača naći u HNL-u i za koji novac.

Hajduk pod ugovorom ima 60 igrača, ali među njima su brojni stipendisti, pa igrači na posudbi i sl.

Osim centarfora Ivana Rodića, koji je izrazio želju da pronađe sredinu u kojoj će igrati i dokazati se kao što je to činio u Šibeniku, zasad nema najava drugih odlazaka. Kod kresanja igračkog kadra važan faktor bit će i visina ugovora. Nije tajna da bi se u Hajduku rado riješili igrača s velikim plaćama, a njihov učinak ne odgovara primanjima.

Kako se riješiti Cernata

Od njih u prvi plan opet iskaču Jertec (250.000 eura godišnje) i M. Buljat (300.000) koji su i na početku ove sezone bili na ledu. Miše ih nije vodio na pripreme, a nuđeno im je smanjenje ugovora. Nisu pristali, poslije su se vratili u kadar prve momčadi, ali bez zapaženijeg učinka. Kako će taj problem riješiti Svaguša i Šurjak, tek će se vidjeti.

Činjenica je da Hajduk može bez obojice i da ih ne želi držati pod ovakvim uvjetima. S druge strane, Jertec i M. Buljat imaju važeće ugovore i mogu još dvije i pol sezone u Hajduku primati plaću a da ne igraju...

U Poljudu nisu sretni ni zbog Cernatova ugovora, koji je dugoročan (do 2012.) i previsok (400.000 eura). Reje kaže da računa s Rumunjem iako ga “ne vidi” u sustavu igre kakav je postavio u Hajduku. Može li Hajduk prodati Cernata? Teško. Hoće li on pristati na manji ugovor. Još teže...

Aktualni Hajduk talac je politike bivše uprave predsjednika Mate Peroša koji je igračima potpisivao ugovore poput pijanog milijunaša.

MOGUĆI ODLASCI

Rodić, M. Buljat, Jertec

UPITAN STATUS

Obšivač, Pezo, J. Buljat, I. Smoje, Sačer, Thiauginho, Aračić, Pelaić

SIGURAN STATUS

Subašić, Tomić, Stipica (vratari); Šerić, Vejić, K. Ljubičić, Ah. Sharbini, Ibričić, Andrić, Vukušić, Tomasov, Strinić, Oremuš, Skoko, Maloča, Tičinović, Rubil, Pandža, Cernat, Čop, Paraiba, An. Sharbini

MOGUĆI TRANSFERI

Ibričić, Pandža

MOGUĆA POJAČANJA

Vida

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 01:53