NUDI SE I BOLONI

Svaguša želi zadržati Špacu, Šurjak navija za Rejin povratak!

Hajduku ponuđen Rumunj Laszlo Boloni, a moguć je povratak Talijana Edoarda Reje
 Duje Klarić / Cropix

SPLIT - U društvu najbližih suradnika predsjednik Hajduka Joško Svaguša je priznao:

- Najradije bih ostavio Špacu!

Iako definitivnu odluku još nije donio, Svaguša je svjestan da Hajduku treba etablirani trener, dokazani stručnjak koji će dati određene garancije u sezoni u kojoj Hajduk proslavlja veliki jubilej.

Šurjak ga nije volio

Javna je tajna da Poklepović nije favorit šefa struke Ivice Šurjaka koji je prošlo ljeto doveo Edoarda Reju. Čak se i sada provlači ideja da bi se Reja mogao vratiti u Hajduk, ali na tom putu stoji nekoliko prepreka. Reja ima ugovor s Lazijom i za sljedeću sezonu s obzirom da je izborio ostanak u Serie A. Iako on o tome ne želi govoriti, saznajemo da Reju intrigira mogućnost da se vrati u Split, ali u Hajduku nisu sigurni kako bi navijači reagirali na njegov povratak s obzirom na to da je napustio klub u delikatnom trenutku.

Vučević dugoročno rješenje

Doznajemo da je Hajduku ponuđen Rumunj Laszlo Boloni koji je ostvario zavidnu trenersku karijeru te je vodio niz inozemnih klubova (Nancy, Sporting, Stade Rennais, Monaco, Al-Jazeera i Standard ), a kratko je bio izbornik Rumunjske.

Ostanak Poklepovića uz uvjet da je siguran do kraja iduće sezone nudi se kao izgledno rješenje u ovom trenutku. Njegov ostanak treba iskoristiti za pripremu trenera koji će ga naslijediti, a to bi mogao biti Ivica Kalinić koji je već angažiran kao sportski direktor. Kao dugoročno rješenje mnogi zagovaraju Vučevića, i to nakon što zaokruži započete procese u Omladinskoj školi.

Ivan Strinić na meti Lazija i Rome

SPLIT - Talijanski mediji objavili su informaciju da je Ivan Strinić, 23-godišnji novopečeni Hajdukov reprezentativac na meti rimskih klubova Lazija i Rome. Corriere dello Sport donosi vijest da trener Lazija Edoardo Reja vidi Strinića kao rješenje za poziciju na lijevom boku gdje je dosad igrao Srbin Kolarov, koji navodno ima ponude Intera i Reala iz Madrida.

Uz Strinića se spominje svota od četiri milijuna eura odštete, a čak više od toga, pet milijuna eura, Hajdukova prvotimca cijene u Romi koja je kako objavljuju Talijani također zainteresirana. Dosad se vezano uz Strinića u medijima spekuliralo s ponudama turskog Geclerbirligija i francuskog St. Etienna, ali službene ponude na Poljudu još čekaju.

- Strinić je na prodaju ako dođe “nemoralna ponuda” - kažu na Poljudu...





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 04:11