BOŽIĆNI DOMJENAK

Svaguša: Nisam ja nesposoban, brinem se za 750 ljudi

Svaki mjesec predsjednik Hajduka Svaguša mora pronaći oko pet milijuna kuna za plaće u Hajduku
 Vladimir Dugandžić / Cropix

Hajdukovci su otišli na božićne blagdane zadovoljni. Predsjednik kluba Joško Svaguša osigurao je sredstva za isplatu plaća.

- Sumnjate u moju sposobnost, a isplatio sam 600 plaća u Bobisu te 150 u Hajduku. Složit ćete se da nije mala stvar u ovo vrijeme recesije osigurati ukupno milijun eura za isplatu plaća - pohvalio se Svaguša u ponedjeljak na Hajdukovom božićnom domjenku.

U prigodi blagdana okupili su se zaposlenici kluba, članovi uprave i nadzornog odbora. Izostao je gradonačelnik Željko Kerum.

Hajduk skuplji od Bobisa

Prvi čovjek Hajduka Svaguša nije skrivao zadovoljstvo. Kao da su ga inspirirale kritike s kojima se mora svakodnevno boriti otkako je preuzeo funkciju u Hajduku.

- Nikad nisam svojim radnicima uskratio plaću. Tako je u Bobisu, a trudim se da tako bude u Hajduku.

Hajdukov mjesečni trošak za plaće skoro je dvostruko veći u odnosu na Svagušinu pekarsku tvrtku. Hajduku svaki mjesec treba oko pet milijuna kuna za plaće.

Kako dugo ćete uspijevati pronalaziti toliki novac? - slijedilo je pitanje predsjedniku.

Odgovorio je uz širok osmijeh.

- Kad više ne budem mogao pronaći novac, zvat ću vas upomoć!

Ironija je očito bila na račun novinara koji su Svagušu počeli derati i prije nego što je napunio sto dana na čelu kluba.

Svejedno, zahvalio se svima na suradnji, uz čestitke za Božić i Novu godinu poručio je da će i dalje biti korektan i na dispoziciji.

No kako to u praksi izgleda pokazalo se već kod pitanja o najavljenom kresanju igračkog kadra.

Šurjak šuti kao riba

- To je Šurjakova domena posla - odgovorio je Svaguša. Samo je slegnuo ramenima na opasku da Šurjak ne smije govoriti za medije.

Šurjak šuti kao riba jer odrađuje kaznu zbog napada na suca Batinića.

No, potvrđeno je da će se u srijedu u 13 sati održati sastanak Nadzornog odbora na kojem će glavna točka upravo biti Šurjakov prijedlog o izgledu igračkog kadra za proljeće.

Na pripreme u Španjolsku putuje 25 nogometaša, a među njima će se naći dvojica ili trojica juniora ( Lendrić, Andrijašević i Livaja). S igračima koji budu proglašeni kao višak pokušat će se naći dogovor oko raskida ugovora.

Na listi za otpis mogli bi se naći i Brazilci Paraiba i Thiauginho koji su ljetos stigli na Poljud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 02:26