RECESIJA NA POLJUDU

Kerum: Najradije bih prodao dionice Hajduka

Antirecesijski program u Hajduku: Smanjenje plaća i raskidi ugovora
 Ante Čizmić / Cropix

SPLIT - Na sastanku NO Hajduka usvojen je antirecesijski program koji uključuje drastično rezanje troškova. Na udaru će se naći igrači, posebno oni najskuplji, s kojima će se pregovarati o smanjenju plaća ili pak raskidu ugovora. Imena nisu objavljena, ali su otprije poznata. Pregovori su zakazani od 11. do 17. siječnja, a u ekipi za razgovore su Svaguša, Šurjak, Sapunar i Mamić.

Neće biti jednostranih otkaza, ali u Hajduku se uzdaju u razboritost igrača jer, kako kažu, “ovakve ugovore više ne možemo plaćati”.

Željko Kerum smatra: - Sigurno bi se našao pravnik koji bi mogao raskinuti te nenormalne ugovore. Nije normalno da pročelnik u Gradu radi odgovoran posao za 11 tisuća kuna, direktor u mojoj firmi ima 20.000 kuna, a odgovara za tri milijarde kuna dok nogometaši primaju toliki novac bez ikakve odgovornosti. Neka pokažu malo senzibilnosti, vrijeme je recesije, teško se živi...

U razgovoru dok se čekao kraj maratonske sjednice NO Hajduka (potrajala je tri i pol sata), Kerum koji je na Poljud usput svratio je kazao i sljedeće: - Najradije bi prodao dionice iz portfelja Grada, a ostavio samo kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu pa neke privatni investitor ulaže svoje novce u Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 07:44