IZBORNIK MLADIH

Šušak nakon debakla u Kolumbiji: Nije kraj svijeta, momke ne treba ubijati

Revija hrvatske nogometne mladosti prekjučer u Sigetu pokazala je da se u Kolumbiju na SP mogla poslati puno bolja momčad
 Drago Sopta / Cropix

Revija hrvatske nogometne mladosti prekjučer u Sigetu pokazala je da se u Kolumbiju na SP mogla poslati puno bolja momčad, od igrača s većom minutažom u klubovima. U njoj je trebalo biti mjesta za Filipa Škvorca i Brozovića, lani standardne u Varteksu odnosno Hrvatskom dragovoljcu, pa Bičvića iz Basela koji je bio lani u Francuskoj, a nije pozvan za Kolumbiju. Može se diskutirati i o izočnosti Marija Šituma i Ante Rebića...

- Nije kraj svijeta! Momke koji su nas predstavljali u Kolumbiji ne treba ubijati. Nakon sumornog ozračja zbog SP-a ova je provjera donijela malo vedrine. Momci su nadmetanje shvatili natjecateljski, kao pravi fajt, pokazali karakter i iznimno sam zadovoljan - kazao je Ivo Šušak nakon dvoboja koji je završio 3-3 (T. Šarić, F. Škvorc, Antolić / Šitum 2, Rebić).

Izbornik naše U-21 i nove U-20 vrste ipak nije dobio odgovore na dva najvažnija pitanja uoči kvalifikacijskog sraza za Euro 2013. sa Švicarcima 5. rujna, a to je kako popuniti stražnje bočne položaje, s obzirom da su Celjak i Jozinović izvan natjecateljskog nogometa. U Sigetu je na opće čuđenje u dresu s brojem dva istrčao trenutno najbolji strijelac lige, po profilu ‘desetka’ Domagoj Antolić, koji može igrati i krilo.

- Inače ne volim premještati igrače s uloga koje imaju u klubovima, ali Antolić je bez prigovora prihvatio ulogu desnog bočnog u zadnjoj liniji i zadovoljio - dodao je Šušak, koji je u 2. poluvremenu toj poziciji isprobao Hercega iz Intera, a na lijevom Štigleca iz Zagreba (‘90. godište) u prvom dijelu, Ivana Aleksića iz Osijeka (’93.) u nastavku. U dogovoru s klubovima oslobođeni ove obveze bila su četvorica koja su nastupila na startu kvalifikacija s Gruzijom (0-1), Vujičević, Vukušić, Trebotić i Mateo Kovačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 13:50