U-21 KVALIFIKACIJE

Hrvatska lako sredila Estoniju, briljirao Vukušić

Hrvatska nakon pet utakmica ima samo šest bodova i trenutačno se nalazi na trećem mjestu ljestvice s malim izgledima da stigne Španjolsku ili Švicarsku
 Srećko Niketić/CROPIX

Solidnom, a na trenutke i dopadljivom igrom mlada hrvatska reprezentacija pobjedila je u Puli skromne goste iz Estonije koji praktički nisu uputili udarac u okvir hrvatskog gola. Obzirom na skromnost protivnika mladi Vatreni prikazali su nekoliko dobrih akcija, ali ponekad i pretjerivali da egzibicijom stignu do pogotka. Unatoč tome uspjeli su u četiri navrata zatresti estonsku mrežu.

Hrvatska je u vodstvo stigla u 14. minuti nakon što je Vukušić ubacio pred gostujuća vrata, a tamo se ne snalazi vratar Meerits pa Čop lako na gol crti postiže pogodak - 1:0. Do povećanja vodstva čekalo se do 42. minute kada nakon lijepe akcije Vukušića i Čopa pred gostujućeg vratara izbija Vukušić i efektnim prebacivanjem povećava hrvatsku prednost - 2:0.

Iako su mladi reprezentativci prijetili i cijeli nastavak, do novog pogotka čekala se 75. minuta, kada prekratku povratnu loptu Veisa presjeca Vukušić i nesebično proigrava Ademija kojem nije teško pogoditi prazna vrata - 3:0. Samo šest minuta kasnije po silovitom udarcu Paurevića Vukušić prihvaća odbijanac i iskosa po drugi put trese estonsku mrežu.

Hrvatska sada ima šest bodova, četiri manje od Švicarske i šest od Španjolske, dviju reprezentacija koje će se međusobno sudariti kasnije večeras u Cordobi. Drugi krug kvalifikacija osigurat će pobjednici deset skupina i četiri najbolje drugoplasirane vrste. Između njih će se u jednoj nokaut-rundi odrediti sedam sudionika EP-a, uz Izrael koji je kao domaćin smotre već osigurao plasman.

Kvalifikacije za Europsko U21 prvenstvo 2013. godine:

Skupina 5:

Hrvatska – Estonija 4-0 (Čop 14, Vukušić 42, 81, Ademi 75)

Španjolska – Švicarska (kasnije)

Redoslijed: 1. Španjolska 15, 2. Švicarska 10, 3. Hrvatska 6, 4. Gruzija 3 , 5. Estonija 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:01