GENERALNA PROBA

Šušak ipak na mukama: Vezist Domagoj Antolić mora krpati desni bok!

Međusobna utakmica reprezentativaca rođenih 1990. i 1991. protiv rođenih 1992. i 1993. pokazala je da naš nogomet unatoč lošem nastupu na SP-u u Kolumbiji ima budućnost
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji definitivno nisu nastupili najbolji hrvatski nogometaši godišta 1991. i mlađi! Nesretni Ivica Grnja samo je zadnji u lancu odgovornih što su na svjetsku smotru otišla većina igrača koja su je izborila na Euru 2010., ali su u međuvremenu nositelji igre ostali bez minutaže u klubovima.

Provjera 33 nogometaša od 1990. do 1993. godišta u utorak u Sigetu, dakako, bez ‘Kolumbijaca’, njih 21, koji su se kući vratili u ponedjeljak navečer, pokazala je da se na SP mogla poslati puno bolja momčad, u kojoj je trebalo biti mjesta za Filipa Škvorca i Brozovića, lani standardne u Varteksu i H. dragovoljcu, pa Bičvića iz Basela koji je bio lani u Francuskoj, a nije pozvan za Kolumbiju. Može se diskutirati i o izočnosti Marija Šituma i Antu Rebića u napadu, Ivana Paurevića i Marija Babića u vezi...

- Nije kraj svijeta! Momke koji su nas predstavljali u Kolumbiji ne treba ubijati - pomirljiv je Ivo Šušak, izbornik naše U-20 i U-21 vrste koji je po nama trebao voditi Hrvatsku u Kolumbiji, jer taj naraštaj od 1. srpnja 2011. ionako potpada pod natjecanja U-21.

- Iznimno sam zadovoljan. Nakon sumornog ozračja zbo SP-a ovo je nadmetanje donijelo malo vedrine. Moje je raspoloženje bolje - kazao je Šušak, koji ipak nije dobio odgovore na dva najvažnija pitanja uoči kvalifikacijskog sraza za Švicarcima 5. rujna, a to je kako popuniti stražnje bočne položaje, s obzirom da su Celjak i Jozinović izvan natjecateljskog nogometa. U Sigetu je na opće čuđenje u dresu s brojem dva istrčao trenutno najbolji strijelac lige, po profilu klasična ‘desetka’ Domagoj Antolić, koji je u klubu ponekad bio krilo.

- Inače ne volim premještati igrače s uloga koje imaju u klubu, ali Antola je bez prigovora prihvatio ulogu desnog bočnog u zadnjoj liniji i zadovoljio - prokomentirao je Šušak, koji je u drugom poluvremenu na desnom stražnjem boku isprobao Hercega, a na lijevom u prvom dijelu Štigleca iz Zagreba (‘90. godište), a u drugom Ivana Aleksića iz Osijeka (’93.). Šušak se nije želio istrčavati s drugim pojedinačnim ocjenama, ali činjenica je da može biti zadovoljni napadačima i vezistima nego braničima. Uostalom, završilo je 3-3...

- Želio sam fajt i dobio sam ga. Uostalom, karakter je prva stuba selekcije - istaknuo je Šušak, koji doista može biti zadovoljan voljnim momentom.

Mladići koji su nastupili utakmicu su shvatili natjecateljski, neće biti lako upasti na izbornnikov popis 20 igrača i tri vratara za nastavak kvalifikacija za Euro (U-21) 2013. U dogovoru s klubovima oslobođeni ove obveze zbog velike minutaže u klubovima ili ozljeda bili su Mateo Kovačić iz Dinama, te Vukušić, Trebotić, Kukoč i Džoni iz Hajduka, Špehar iz Osijeka, Slišković iz Mainza, Vujičević iz Twentea, te Filipović iz St. Paulija. Materijala, dakle, ima, a vrijeme je da HNS prestane s dopuštanjem kompromisa u izborima.

HRVATSKA (U-21) - HRVATSKA (U-20) 3-3

Poluvrijeme: 2-2.

Sudac: Gerek. Pomoćnici: Modrić i Jureša (svi Hrvatska).

Strijelci: 1-0 T. Šarić (18, F. Škvorc), 1-1 Šitum (23), 2-1 F. Škvorc (27), 2-2 Rebić (40, Šitum), 3-2 Antolić (67, Čop), 3-3 Šitum (71, Kovač).

Žuti i crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Mario Šitum (U-20).

ŠRC Stjepan Spajić. Gledatelja: 350.

HRVATSKA U-21: Kalinić; Antolć, D. Škvorc, Pavlović, Štiglec; Brozović, Paurević, Šovšić, T. Šarić; F. Škvorc, Čop. (2. poluvrijeme): Vasilj; Herceg, D. Škvorc, Jonjić, Aleksić; Antolić, Brozović; Abdurahimi, Oršić, F. Škvorc; Čop. Trener: Gordan Ciprić.

HRVATSKA U-20: I. Kovačić; Gorupec, Mić, Komorski, Bručić; Čiča, Babić, Bičvić, Pajač; Šitum, Rebić. (2. poluvrijeme): Sluga; Gorupec, Mić, Župarić, Tešija; Čiča, Kovač, Babić, Bičvić; Mance, Šitum. Trener: Vatroslav Mihačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 10:34