LAK PROLAZ DINAMA

Slepi i Krama sproveli 'plave' kroz vinograde

Nogometaši Dinama plasirali su se u četvrtfinale kupa svladavši kao dobrovoljni domaćini u Mladini tamošnjeg drugoligaša Vinogradar 4-1 (2-0)
Jastrebarsko, 281009.Stadion Mladina.Hrvatski nogometni kup izmedju Vinogradara i Dinama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

MLADINA - Miroslav Slepička kao da se specijailzirao za pogotke u zagrebačkoj okolici. Nakon Zlatara i Križevaca u prijateljskim dvobojima, te Gojanca u 1/16 finala Kupa, povremeni češki reprezentativac dvaput je protresao i mrežu u Mladini, gdje je Dinamo pristao biti domaćin u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa i u nadmetanju obostrano veteranskog ritma svladao drugoligaša Vinogradar 4-1 (2-0).





'Plavi' su poveli već u 11. minuti, nakon duplog pasa Sammira i Glavine povratnu loptu potonjeg realizirao je Slepička, koji je bio priseban i u 23. minuti, natrčavši prvi na Ćućićev odbijanac Sammirova udarca izdaleka.





Famozni Tin Lovreković ušao je tek u nastavku i nije se sastao s loptom do 86. minute, kad je iskoristio nepažnju Lovrena i majstorskim lobom uhvatio na spavanju Butinu. No, nije više bilo vremena za izjednačenje i produžetke, naprotiv, Kramarić je iskoristio slobodan prostor i s dva lijepa pogotka postavio 4-1.

- Zadovoljan sam plasmanom u četvrtfinale, a nezadovoljan što utakmicu nismo lakše priveli kraju nakon ranih 2-0. Smanjenje rezultata je uvijek šok za mladu momčad, koja u ovoj postavi nikad nije zaigrala. Osobno, najviše mrzim rezultat 2-0, ali zahvaljujući Kramarićevim pogocima sve je dobro završilo. Neku izvanserijsku igru nisam ni očekivao – kazao je trener 'plavih' Kruno Jurčić, potvrdivši kasnije ono što su nam rekli i liječnici, da Mandžukić neće ozdraviti do subotnjeg derbija na Poljudu, pa će ga se u miru spremati za Ajax u četvrtak.

Domaći, koji su nastupili u Celticovim dresovima, postavili su zatvorenu formaciju na svojoj polovici, orijentiravši se na kontre koje je organizirao iskusni Darko Čordaš, najopasniji po Butinu iz prekida. Pred kraj poluvremena, pri 0-2, Čordaš je dobro zagrijao dlanove povratnika na Dinamova vrata, a opasno su Ivan Maroslavac.





Trener branitelja naslova Krunoslav Jurčić, osim ozlijeđenog Mandžukića, te Kovača i Cufréa, poštedio je i Badelja, koji nema pravo nastupa protiv Ajaxa, pa se već počeo uigravati dvojac stražnjih veznih za sljedeći četvrtak, Vrdoljak i Calello. U posljednjih pola sata prigodu su dobili Chago i Tomić, sukladno Jurčićevoj najavi podjele minutaže onima koji su dosad manje igrali.

Dinamo – Vinogradar 4-1 (2-0)





Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) 7. Pomoćnici: Darko Novoselnik (Belišće) i Vlatko Lončar (Osijek).





Strijelci: 1-0 Slepička (11. Glavina), 2-0 Slepička (23), 2-1 Lovreković (86), 3-1 Kramarić (90), 4-1 Kramarić (90+2)





Žuti kartoni: Povrženić, Jalšovec (Vinogradar), Barbarić, Slepička, Tomić (Dinamo)





Igrač utakmice: Miroslav Slepička (Dinamo).





Stadion: SC Mladina. Gledatelja: 2500.





Dinamo (4-4-2): Butina 5,5, Etto 6, Lovren 6, Barbarić 6, Glavina 6, Tomečak 5,5 (od 66. Chago -), Calello 6 (od 78. Tomić -), Vrdoljak 5,5, Sammir 6 (od 59. Ibáñez 5,5), Slepička 7, Kramarić 7





Vinogradar (4-4-1-1): Ćućić 5,5, Palčić 5, Lukina 5,5, Pohižek 6, Domjančić 5 (od 58. Lovreković 6,5), Radas 6, Maroslavac 6, Bratić 6, Povrženić 6 (od 68. Boban -), Čordaš 6,5, Jalošovec 5,5 (od 76. Ristovski -)

Početni udarac izvela prvakinja Europe





Dolazak Dinama u jaskanski kraj, k tome još u natjecateljskoj utakmici, okupio je na stadiončiću u pitoresknoj, jesenjim bojama okupanoj, Mladini 2500 ljudi. Pozdravni govor održao je "lokalni Mamić" Ivan Rubinić, zahvaljujući kome je klub danas stabilni drugoligaš i već redoviti sudionik faze kupa skupa s prvoligašima. Rubinić je vlasnik istoimene drvne industrije, a za klub godišnje izdvaja 1,500.000 kn, općina daje 300-injak tisuća.

Igrače jedne i druge momčadi na teren su ispratile, a u poluvremenu plesale, Svetojanske mažoretkinje, a početni udarac izvela je najbolja od njih, prvakinja Europe u svojoj kategoriji, Antonija Godrijan.





Braović: Krajnji je rezultat previsok





Trener domaćih prof. Hrvoje Braović je kazao:





- Dinamo je rutinski odradio posao, no zadovoljan sam pristupom svojih igrača kao i sprovođenjem dogovorenog. Imali smo puno prigoda koje nismo uspjeli realizirati, a u završnici nam je pala koncentracija, pa je krajnji rezultat previsok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 13:22