KUP JE SPAS SEZONE

Skoko: Želim Kup za moj prvi trofej s Hajdukom

Hajdukov veteran Josip Skoko vidi u Kupu veliku priliku za spas još jedne loše klupske sezone
 Damir Gilbušić / Cropix

SPLIT - Vugrinčev vršnjak u redovima Hajduka je Josip Skoko (10. prosinca imat će 34 godine). Bivši australski reprezentativac odrađuje drugu epizodu u Hajduku (igrao je od 1995. do 1999.), prošao je Belgiju (Genk), Tursku (Genclerbirligi) i Englesku (Wigan i Stoke City), a s “bijelima” ima ugovor do ljeta 2010.

- Moje planove određuje ugovor, a na ljeto ću odlučiti o budućnosti - kaže Skoko.

Ima otvorenu opciju za povratak u rodnu Australiju da se uključi u projekt novooformljenog kluba Melbourne Hearta.

- Volio bih vratiti australskom nogometu dio onoga što mi je dao - objašnjava Skoko.

No prije povratka u “down-under” ima još dovoljno motiva u Hajduku.

- S Hajdukom nisam osvojio nijedan trofej. To je bio razlog zašto sam se vratio u Split i to mi je ostao poseban motiv. U prvenstvu smo daleko zaostali i sve karte moramo staviti na osvajanje Kupa Hrvatske.

Pobjeda za ‘mir na Poljudu’

Da bi se Skoki ostvarila želja treba eliminirati Štimčev Zagreb u dvoboju koji je po svemu utakmica sezone za Hajduk.

- Ispada tako da će nam cijela jesen stati u tih 90 minuta protiv Zagreba. Oni su dobra momčad što su i pokazali u prvoj utakmici u Kranjčevićevoj. Iako smo ih na Poljudu dobili sa 2-0, ovo će biti drugačija utakmica. Ulog je velik, a za obje momčadi to je prilika za spas sezone. Samo uz pobjedu možemo se donekle iskupiti za loše rezultate i osigurati potreban mir za pripreme.

Skoko je jedan od ključnih igrača Hajduka, iako je njegova uloga bitno drugačija, defenzivnija od Vugrinčeve pa se ne može pohvaliti golgeterskim učinkom. U Hajduku je upisao 190 nastupa, zabio 22 gola, ali nijedan ove sezone.

- Izuzetno cijenim Vugrinca koji je vrhunski igrač i najbolji primjer da se svakog treba cijeniti po onome što pruža na terenu, a ne samo po godinama. Ne čudi me da je Vuga s takvim iskustvom i kvalitetom danas među ponajboljim napadačima u HNL-u. On je glavna opasnost u redovima Zagreba, a na nama jeda ga zaustavimo - zaključuje Skoko.

Hrvatski kup, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Dinamo - Pomorac 13.00 (2-0)

Hajduk - Zagreb 16.00 (0-0)

Šibenik - Osijek 16.00 (1-1)

Varteks - Slaven B. 16.00 (4-1)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 05:01